Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΕΕ




Η περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας είναι το αντικείμενο της συνόδου κορυφής που άρχισε, σήμερα, Τρίτη στο Ροστόφ του Ντον, στη σκιά της αιματηρής επέμβασης των ισραηλινών δυνάμεων στα ανοικτά του Ισραήλ...


Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών είναι η νέα Συνεργασία για τον Εκσυγχρονισμό, πρωτοβουλία με την οποία η ΕΕ θα προχωρήσει σε μεταφορά τεχνολογίας προς τη Ρωσία σε αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις επί το δημοκρατικότερο.

Σε αυτό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν φαν Ρομπάι λέγοντας ότι πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα της δημοκρατίας για τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Βλαντιμίρ Πούτιν δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, αναφέρει το Reuters, δηλαδή σε ένα σημείο τριβής ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία ζήτησαν με κοινή ανακοίνωση «πλήρη και αμερόληπτη έρευνα» για την ισραηλινή επίθεση

Στο οικονομικό επίπεδο, η ΕΕ θα ζητήσει εγγυήσεις ότι η Ρωσία θα αποφύγει ενέργειες κατά του ευρώ. Πάνω από 40% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της είναι σε ευρώ. Παράλληλα, θα εξεταστούν τρόποι για την προώθηση του εμπορίου μετά τη ραγδαία πτώση το 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, μόλις την προηγούμενη ημέρα η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών –που είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά– με αφορμή την αιματηρή επέμβαση του Ισραήλ κατά του στόλου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.