Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Αδειάζει και ο Λαβρόφ την Κυβέρνηση Παπανδρέου



"Σκωτσέζικο ντους" στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου από την Μόσχα: Δύο εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικών Αλεξέϊ Κούντριν περί "μίνι χρεοκοπίας" της Ελλάδας ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του Ρώσου υπουργού Οικονομικών, αλλά και το αν η Ρωσία εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία δήλωσε:


"Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, υποστήριξε ενεργά και χαιρέτισε εκείνα τα μέτρα, που επεξεργάστηκε η ΕΕ για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού της συστήματος και αυτή είναι η θέση της ρωσικής Ομοσπονδίας".

Αυτό δήλωσε «Δεν άκουσα αυτή τη δήλωση και θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση η Ρωσία δεν μπορεί να έχει θέση, η οποία δεν σχετίζεται με τη σφαίρα αρμοδιοτήτων της Ρωσίας» είπε ο Σ.Λαβρόφ ανοίγοντας και πάλι το ... κρύο: Το ότι η Ελλάδα δεν σχετίζεται με την σφαίρα αρμοδιοτήτων της Ρωσίας οπωσδήποτε θέλει "ειδική" ανάγνωση...

Ο επικεφαλής της ρωσικής εξωτερική πολιτικής πρόσθεσε σε «ανασκευαστικούς» τόνους ότι «η επίλυση των οικονομικών-χρηματιστικών προβλημάτων είναι πρωτίστως δική τους αρμοδιότητα και, στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως καταλαβαίνω, είναι επίσης ζήτημα, με το οποίο ασχολείται δραστήρια η ΕΕ».

Πρακτικά η Μόσχα "νίπτει τα χείρας της" και εξαιρεί την Ελλάδα από τους "στρατηγικούς της εταίρους" με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιβεβαιώνοντας τις απόψεις που θέλουν την Ρωσία να έχει κατατάξει στην στενή φιλοαμερικανική ομάδα των κυβερνήσεων της Δύσης της ελληνική κυβέρνηση...

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.