Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Εκνευρίστηκαν οι Τούρκοι από την ακύρωση της συναυλίας της Τ.Λόπεζ στα Κατεχόμενα


"Το φυσάνε και δεν κρυώνει" οι Τούρκοι με την ακύρωση της συναυλίας της Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς, κατηγόρησε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. "Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η ακύρωση της συναυλίας" απάντησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Αμερικανίδα σταρ θα τραγουδούσε σε εγκαίνια ξενοδοχείου στην Κερύνεια στις 24 Ιουλίου, ακύρωσε όμως την εμφάνισή της μετά τις αντιδράσεις δηλώνοντας ότι «ποτέ δεν θα υποστήριζε [...] οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως γράφει το Σάββατο η τουρκική εφημερίδας Hurriyet, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Μπουράκ Οζούγκιεργκιν σχολίασε την ακύρωση λέγοντας:

«Μήπως η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι αυτή που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ή αυτοί που αφαιρούν από το λαό της ΤΔΒΚ ακόμη και το δικαίωμα να ακούσει μουσική και εμποδίζουν απλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις; Η αντίληψη αυτή προκαλεί σκέψεις, με δεδομένα τα θεμέλια ενός κοινού κράτους στη μελλοντική δημιουργία του οποίου αποσκοπούν οι συνομιλίες για την επίλυση».

"Πρέπει να στηρίζεται η λύση όχι εμποδίζοντας, αλλά αυξάνοντας τις πολιτιστικές δραστηριότητες που δεν έχουν πολιτική διάσταση. Η παρεμπόδιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων είναι παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος».

Το κυπριακό λόμπι των ΗΠΑ φαίνεται ότι για μια ακόμα φορά έκανε καλή δουλειά...

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.