Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Τον Σεπτέμβρη θα λειτουργήσει ο πυρηνικός σταθμός στο Μπουσέρ


Ο πρώτος πυρηνικός ενεργειακός σταθμός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για λειτουργία σύμφωνα με το ρωσικό ανάδοχο του έργου.

« Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές αποδοτικότητας στον εξοπλισμό του αντιδραστήρα και στον υπόλοιπο εξοπλισμό υποστήριξης και ολοκληρώθηκαν πριν το χρονοδιάγραμμα» ανέφερε με δήλωσή της η εταιρεία Atomstroyexport.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν πως διεξήχθησαν δοκιμές θερμού ύδατος και μόλις μελετηθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών ο πυρηνικός σταθμός θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά. Η πρώτη συμφωνία για την πυρηνική συνεργασία Ιράν Ρωσίας υπογράφηκε το 1992 ενώ το 1995 υπογράφηκε το συμβόλαιο ύψους 1 δις. $ για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ενεργείας στο Bushehr.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του αντιδραστήρα προέβλεπε το 1999, καθυστερήσεις όμως και τεχνικές δυσκολίες μετατόπισαν την έναρξη λειτουργίας του κατά μια δεκαετία και πλέον. Ο διευθυντής του ιρανικού οργανισμού ατομικής ενέργειας Ali Akbar Salehi είχε δηλώσει τον Ιούνιο πως το 96% του σταθμού είναι έτοιμο, και πως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών το πυρηνικό στο Bushehr θα λειτουργήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.