Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ραγδαία αύξηση Κινεζικών αμυντικών δαπανών!


Σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν αναφορικά με τον σχεδιασμό των αμυντικών δαπανών της Κίνας, είναι αποκαλυπτικά ως προς το στόχο του Πεκίνου να εξελιχθεί σε υπερδύναμη...

Μέχρι στιγμής το ποσοστό επί του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) το οποίο επενδύεται στην άμυνα από τους Κινέζους, ανέρχεται στο 2,5%.

Οι κινεζικές αμυντικές δαπάνες θα ανέλθουν στα 116 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010, ενώ μέχρι το 2020 το ποσό αναμένεται να έχει σχεδόν διπλασιαστεί, ξεπερνώντας σε κάθε περίπτωση τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.


Για το 2030 ο στόχος των Κινέζων είναι να διπλασιάσουν εκ νέου τις δαπάνες τους, ξεπερνώντας σε κάθε περίπτωση τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για το 2050 οι δαπάνες αυτές θα κυμαίνονται ανάμεσα σε 600 και 700 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τα συγκεκριμένα νούμερα, όσον αφορά την προβολή τους στο μέλλον, είναι προφανές ότι εξαρτώνται από το αν η Κίνα θα πετύχει να συνεχίσει την ανοδική πορεία των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας της. Στο σημείο αυτό εντοπίζεται και το κυριότερο πρόβλημα που θα κληθούν οι Κινέζοι να υπερπηδήσουν, καθώς πολλές πηγές εκφράζουν σκεπτικισμό για το αν και κατά πόσον κάποιοι τομείς παρουσιάζουν σταδιακά χαρακτηριστικά «φούσκας»,η οποία εάν «σκάσει» είναι πιθανό να συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας.

Σε μια τέτοια όμως περίπτωση, τις συνέπειες της ύφεσης στη Κίνα θα τις αισθανθεί κυριολεκτικά όλη η υφήλιος...

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.