Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο Πουτίν προετοιμάζει την επάνοδό του στην προεδρία με νέα πυρά κατά της Δύσης και του ΝΑΤΟ.


Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για χρήση αθέμιτων πολιτικών μεθόδων, συμπεριλαμβανομένων της εξαπάτησης και της παραβίασης των υποσχέσεων, λέγοντας πως παρεμποδίζουν τη διαδικασία της «επαναφοράς» των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

"Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε υποσχεθεί πως η Συμμαχία δεν θα αυξήσει τα όριά της, έναντι της Ρωσίας", σημείωσε ο Πούτιν.

«Και τώρα πού είναι; Ρώτησα αξιωματούχους του ΝΑΤΟ σχετικά
με το θέμα και δεν έχουν τίποτα να πουν. Μας εξαπάτησαν με το χειρότερο τρόπο".


Ακόμα κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τα συνεχιζόμενα συλλαλητήρια, ως "προβοκάτσια" εναντίον της κυβέρνησης, μιλώντας σε συνέντευξη στην εφημερίδα Kommersant.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι τα κινήματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να συμμορφώνονται με το νόμο και να τηρήσουν τα όσα ισχύουν σχετικά με τις άδειες για τις διαδηλώσεις.

Οι άδειες αυτές χορηγούνται σπάνια, ωστόσο, γι' αυτό στέλνονται και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αρχές προτείνουν τακτικά εναλλακτικούς χώρους συγκεντρώσεων, αλλά αυτοί συνήθως απορρίπτονται από την αντιπολίτευση.

"Όλοι οι αντίπαλοί μας πρέπει να σταθούν μπροστά στο νόμο. Τι είναι ένα νόμιμο κράτος; Πρέπει να τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία. Τι αναφέρει η ισχύουσα νομοθεσία για τις πορείες της αντιπολίτευσης; Θα πρέπει να ληθούν άδειες από τις τοπικές αρχές. Αυτοί βγαίνουν έξω και διαδηλώνουν, χωρίς να έχουν το δικαίωμα", πρόσθεσε

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν γνώριζε για τις νέες κατηγορίες, που είχαν απαγγελθεί, κατά του πρώην επικεφαλής της Yukos, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

"Ο Χοντορκόφσκι εκτίει την τιμωρία, που του αξίζει", τόνισε στην εφημερίδα Kommersant. "Όταν θα κυκλοφορήσει ξανά, θα είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος", πρόσθεσε.

Ο Χοντορόφσκι και ο συνεργάτης του, Λεμπέντεφ, εκτίουν 8 χρόνια φυλάκισης για απάτη και φοροδιαφυγή, ύψους 9.600.000.000 δολαρίων, μεταξύ 1999 και 2003.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι ήταν έκπληκτος, όταν ανακάλυψε τις νέες κατηγορίες εναντίον του Χοντορκόφσκι.


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.