Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Εσπευσμένα φεύγουν οι Αμερικανοί απ το Ιράκ φοβούμενοι τα χειρότερα.


Αποχωρούν οι Αμερικανικές δυνάμεις από το Ιράκ, σύμφωνα με τον Ομπάμα, μέχρι τέλος του μήνα. Αληθεύει; Αν ναι πώς και έτσι; Από όλα τα φαινόμενα τίποτα δεν τελεσφόρησε, εκτός βέβαια από την καταλήστευση του πετρελαίου της χώρας. Ενδεικτικά:

Η Ιρακινή αντίσταση καλά κρατεί: Έξι - 6 - νεκροί και πέντε - 5 - τραυματίες του δωσιλογικού Ιρακινού στρατού σε βομβιστικές ενέργειες στην Ντιάλα και την Βαγδάτη (για εκείνους που έλεγαν πως η βία έπαψε στην πρωτεύουσα της χώρας).

Το Σάββατο είχαν και τον πρώτο νεκρό Αμερικανό στρατιώτη τον Αύγουστο (επαρχία Babel) , επί συνόλου 44 μέσα στο 2010 και 4.414 από το 2003

Λεπτομέρειες δεν δόθηκαν (αν ήταν ατύχημα θα το είχαν τονίσει από την πρώτη στιγμή).

Επίσης ο ταξίαρχος του αμερικανικού στρατού Patrick Higgins, σε συνέντευξή του στις 10 Αυγούστου, δήλωσε πως "η Al Qaeda παραμένει πάντα ακατάλυτη αν και έχει εξασθενήσει....

Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε πως "παρά τις δηλώσεις για καλυτέρευση στο Ιράκ η βία κλιμακώθηκε σταθερά εδώ και αρκετούς μήνες και ο φόρος αίματος κατά τον Ιούλιο ήταν ο μεγαλύτερος εδώ και πάνω από 2 έτη, ενώ αξιωματούχοι του στρατού προβλέπουν περαιτέρω αύξηση της βίας κατά τις επόμενες εβδομάδες".

Μήπως λοιπόν η αιτία της αποχώρησης των Αμερικανών είναι ότι φοβούνται κάποια ανεξέλεγκτη εξέγερση;



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.