Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Παπανδρέου: Μπήκαμε στο ΔΝΤ για να μην πάθουν ζημιά οι ξένες τράπεζες



Ο Γιώργος κερνάει και οι έλληνες πληρώνουν... ενώ οι "δανειστές" εύχονται "στην υγεία του κορόιδου"!!!

Σε δηλώσεις που έκανε στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε κυνικότατα ότι , ούτε λίγο, ούτε πολύ, πήραν τα μέτρα για να καθησυχάσουν τις Τράπεζες!!!


Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» στη συνέντευξη που έδωσε μέσω του δικτύου FOX και σε παρατήρηση της Ελληνοαμερικανίδας δημοσιογράφου Νικόλ Πεταλίδης, για το «αν η Ελλάδα είναι σε θέση να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες», ο κ. Παπανδρέου είπε σχετικά:
«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποδεχτήκαμε το συγκεκριμένο πακέτο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειές μας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές, διότι κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και δεν θα ήθελαν να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, ούτε και επιθυμούμε εμείς κάτι τέτοιο. Το πακέτο, επομένως, δημιουργήθηκε ακριβώς για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα χρεοκοπίας».

Δηλαδή τα μέτρα δεν τα πήραν για να σωθεί η χώρα, αλλά οι τράπεζες. Και ο ελληνικός λαός καλείται να συμπληρώσει τα "κενά" από τα κλεμμένα και τις χορηγείες, για να μην βρεθούν χαμένοι αυτοί που εκτίναξαν τα spreads, αυτοί που μας τρομοκράτησαν οικονομικά σαν χώρα. Μάλιστα, ο κύριος Παπανδρέου για να τους κάνει να αισθάνονται πιό "ήσυχοι" για την "επένδυσή" τους, μετέτρεψε το χρέος της χώρας από άχρηστα χαρτιά (ομόλογα=τζόγος), σε "χαρτιά" που ελληνική δημόσια περιουσία σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής τους!!!

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.