Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ο Ομπάμα θα πιέσει για την Γάζα.Υπό πίεση το Ισραήλ.




Η ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ έγραψε πως η αμερικανική διοίκηση θα ζητήσει από το Τελ Αβίβ την άρση του αποκλεισμού που εφαρμόζεται στη Λωρίδα της Γάζας.Σύμφωνα με την είδηση της εν λόγω εφημερίδας, ο Ομπάμα θα διατυπώσει το σχετικό αίτημα στη συνάντηση που θα έχει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετενιάχου στις 7 Ιουλίου.

Στην είδηση που επικαλείται έγκυρες πολιτικές πηγές, υπογραμμίζεται πως η άρση του αποκλεισμού και η ελεύθερη μετάβαση των Παλαιστινίων από τα ισραηλινά σύνορα θα είναι μεταξύ των αιτημάτων που θα διατυπώσει ο Ομπάμα κατά τη συνάντηση του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.


Ο Ομπάμα, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα πάλι χαρακτήρισε ως "αφόρητη" την κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκονται οι 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα και είναι οργισμένος με το γεγονός που δεν επιτρέπεται η έξοδος από την περιοχή στους κατοίκους, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη μαζική τιμωρία.

Στη συνάντηση Ομπάμα - Νετανιάχου αναμένεται να συζητηθεί και ο τερματισμός των εποικιστικών δραστηριοτήτων στη Δυτική Όχθη.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.