Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Νέες παραγγελίες για το MASS


Συγκεκριμένα τα ΗΑΕ πρόκειται να εξοπλίσουν με το σύστημα πλοία των κλάσεων Abu Dhabi (κορβέτες σχεδίασης της ιταλικής Fincantieri) και Falaj-2 (περιπολικό επίσης σχεδίασης της ιταλικής Fincantieri), ενώ το Γερμανικό ναυτικό τις τέσσερις νέες φρεγάτες F-125.

Οι φρεγάτες του τύπου είναι σχεδιασμένες για επιχειρήσεις σε περιβάλλοντα συμμετρικών και ασύμμετρων απειλών και για εξαιρετικά παρατεταμένες αποστολές εκτός των γερμανικών υδάτων που η διάρκεια τους μπορεί να φθάνει και τα δύο έτη κάθε φορά. Το σύνολο των τριών συμβολαίων ανέρχεται σε 12,5 εκατ. ευρώ
.

Σημειώνεται ότι από το 2002, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το σύστημα MASS (Multi Ammunition Soft-kill System), μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί 158 εκτοξευτές του που έχουν εγκατασταθεί σε φρεγάτες, κορβέτες, περιπολικά και πλοία ναρκοπολέμου, είτε σε άμεση διασύνδεση με το σύστημα διαχείρισης μάχης είτε ως αυτόνομης λειτουργίας.

Η αποτελεσματικότητα δε του συστήματος κατά απειλών που χρησιμοποιούν για την τερματική καθοδήγηση τους όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα (ραντάρ, υπέρυθρο, λέιζερ, ηλεκτροοπτικό, υπεριώδες) έχει αποδειχθεί επανειλημμένα σε δοκιμές.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.