Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Άρχισε η δίκη των δέκα στις ΗΠΑ


Οι δέκα ύποπτοι κατηγορούνται ότι "συνωμότησαν ως μυστικοί πράκτορες στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας" και εννέα εξ αυτών κατηγορούνται, επίσης, για "ξέπλυμα χρημάτων". Κανένας από τους δέκα δεν κατηγορείται για κατασκοπεία, καθώς η κατηγορία αυτή επισύρει ποινή ισοβίων.

Συνελήφθησαν στα τέλη Ιουνίου κατόπιν αιτήματος της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) - δέκα εξ αυτών στις ΗΠΑ και ένας ενδέκατος στην Κύπρο, όπου διέφυγε. Οι δέκα ύποπτοι κρατούνται στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη (Μασαχουσέτη, βορειοανατολικές ΗΠΑ) και την Αλεξάνδρεια (Βιρτζίνια, ανατολικές ΗΠΑ) και πρόκειται να εμφανισθούν όλοι μαζί σήμερα Πέμπτη στις 14.45 (τοπική ώρα, 21.45 ώρα Κύπρου) ενώπιον του δικαστή Κίμπα Γουντ στη Νέα Υόρκη για να τους αναγνωσθεί το κατηγορητήριο, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η εισαγγελία.

Αρχικά επρόκειτο να εμφανιστούν στο δικαστήριο στα τέλη Ιουλίου. Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα προσπαθούν να διευθετήσουν γρήγορα την υπόθεση αυτή, καθώς επιδιώκουν να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους. Μια Ρωσίδα δικηγόρος, η Αννα Σταβίτσκαγια, δήλωσε στη Μόσχα πως ο πελάτης της, ο Ιγκόρ Σουτιάγκιν, ειδικός στους εξοπλισμούς και καταδικασμένος για κατασκοπεία για λογαριασμό των Αμερικανών, ενημερώθηκε ότι θα απελευθερωθεί στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής με τα μέλη του δικτύου κατασκόπων που συνελήφθησαν στα τέλη Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.