Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Έντονη φημολογία για ακύρωση του F-35 λόγω..Κίνας


Ψιθυρίζεται σε στρατιωτικούς και βιομηχανικούς κύκλους - το ενδεχόμενο της ακύρωσης του προγράμματος F-35. Μία τελευταία αμερικανική δημοσίευση στο DefenseNews γύρω από το θέμα χρησιμοποιήθηκε από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ως απόδειξη της αυξανόμενης στρατιωτικής παρουσίας του ασιατικού γίγαντα.

Μεταξύ των άλλων κινεζικών ΜΜΕ, το Global Times περιγράφει τις παρατηρήσεις που υπέβαλε ένας αναλυτής στις ΗΠΑ σχετικά με τις μελλοντικές αγορές όπλων. Οι παρατηρήσεις, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα σε επίσημη ιστοσελίδα δημοσίευσης αμυντικών αναλύσεων, αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επανεξετάσουν το πρόγραμμα του F-35, με την εν μέρει αιτιολογία της ταχείας προόδου του στρατιωτικού τομέα της Κίνας.

Ο Andrew Krepinevich, πρόεδρος του Center for Strategic and Budgetary Assessments, αναφέρει ότι το υπό ανάπτυξη αμερικανικό F-35 υπολείπεται σε ταχύτητα των τεχνολογικών εξελίξεων στην Κίνα.

Τη Δευτέρα, η ιστοσελίδα People’s Daily, φερέφωνο του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ομπάμα επανεξετάζει το πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους , ως αποτέλεσμα της «εκπληκτικής προόδου» της Κίνας και άλλων πιθανών αντιπάλων των ΗΠΑ στον συγκεκριμένο τομέα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.