Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Χάνεται η επαφή με την πραγματικότητα; Γ.Παπακωνσταντίνου: "Εμφανίζουμε καλά οικονομικά στοιχεία"!


Ανησυχητικά σημάδια απώλειας επαφής με την πραγματικότητα αρχίζει να εμφανίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης: Την ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόϊμπλε έλεγε στην Γερμανία ότι «Ακόμα δεν έχουμε πάρει απόφαση αν θα ενεργοποιηθεί ή αν θα υπάρξει μηχανισμός στήριξης για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η τελική απόφαση να είναι καταφατική ή αρνητική» ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την Ουάσιγκτον υποστήριζε ότι «Ο μηχανισμός θα λειτουργήσει, δεν υπάρχει κανένας στην Ευρώπη που να έχει διαφορετική άποψη»!
Αλλά και ο γνωστός για τις ιδιαιτερότητές του Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε δήλωσε στη δημόσια γερμανική τηλεόραση, ότι δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη "να λάβει βοήθεια η Ελλάδα από την Ευρώπη"! Άρα κάποιοι είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα της συνόδου της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Ούτε πιστόλια υπήρχαν, ούτε νεροπίστολα, μόνο ΔΝΤ...


Κατόπιν αυτών αύριο προβλέπεται «η σφαγή των νηπίων» στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, αφού είναι πλέον πολύ πιθανόν, οι εξελίξεις να έχουν υπερκεράσει και το ΔΝΤ και να οδεύουμε πλέον προς αίτηση αναδιάρθρωσης του εξωτερικού χρέους της χώρας, ήτοι, τεχνικώς, «στάση πληρωμών».

Αυτό κάποιοι το ονομάζουν «χρεοκοπία», αλλά όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα τα κράτη δεν χρεοκοπούν. Αυτοί που έχουν δανείσει μπορεί να χρεοκοπήσουν, εξ ου και το ΔΝΤ, η «εισπρακτική εταιρεία» των δανειοδοτών.

Αν και δεν αναφέρθηκε εκτενώς σε αριθμούς, ο Γ.Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε στην συνέντευξή του ότι «η ΕΕ θα προσφέρει 3 δισ. ευρώ το 2010 και ότι αναμένεται να υπάρξει τριετής δανεισμός από ΔΝΤ»
«Οι διαπραγματεύσεις δεν άρχισαν από το μηδέν, ήδη εφαρμόζουμε το ΠΣΑ και έχουμε ήδη θετικά αποτελέσματα, έχουμε φτάσει σε μία μείωση του ελλείμματος», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «καλά στοιχεία» όσον αφορά το αʼ εξάμηνο, μίλησε για θετικές προβλέψεις σχετικά με το λιανικό εμπόριο και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η οικονομία θα είναι σε θέση να επανέλθει σε καλή πορεία.

Την προέλευση των στοιχείων για όσα είπε δεν την ανέφερε...

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki