Κυριακή 2 Μαΐου 2010

"Αυτιστικούς" χαρακτήρισε τους στρατιωτικούς ο Βενιζέλος .


"Αυτιστικούς" χαρακτήρισε τους στρατιωτικούς ο Βενιζέλος.

Σε νέο unfair υπέπεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης που παρέχουν οι στρατιωτικές σχολές.

Αφού άκουσε την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, η οποία σημειωτέον είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, ο υπουργός εξερράγη και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων στρατιωτικών. Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διερωτηθεί ειρωνικά, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;

Οι φράσεις αυτές ειπώθηκαν από τον υπουργό Αμυνας ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας. Παρόντες στην έκρηξη του κ. Βενιζέλου ήταν μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ο αρχηγός Γεν αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ουδείς εκ των παρευρισκομένων αντέδρασε και όλοι σιώπησαν μπροστά στο «παραλήρημα» του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Και όλα αυτά επειδή στον κ. Βενιζέλο δεν άρεσε η εισήγηση που είχαν διαμορφώσει από κοινού όλοι οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Λίγες ώρες μετά την επίθεση και τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ένας από τους παρευρισκομένους στη σύσκεψη, ο διευθυντής Κλάδου Πόρων υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος υπέβαλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του υπουργού Αμυνας. Κατά πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής του προς τον αρχηγό ΓΕΝ , ο υποναύαρχος Φενέκος διαμαρτύρεται για τις ειρωνικές γενικεύσεις κάνοντας λόγο για απολυταρχική συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τό κείμενο της παραίτησης
ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

Υποναύαρχος Φενέκος Στυλιανός του Γεωργίου (ΑΜ: 1564)
Διευθυντής Κλάδου Πόρων
ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ
Αθήνα, 29 Απρ 2010

ΘΕΜΑ: Αίτηση Αποστρατείας

ΣΧΕΤ:Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
Στυλιανού ΠΝ

1. Σας αναφέρω ότι με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.
2. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.
3. Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας


Τμήμα εισήσεων elliniki-stratigiki

Απόσυρση όλου του παλαιού στρατιωτικού εξοπλισμού από την Μόσχα



Όλα τα παλιά όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός έχουν αποσυρθεί από την περιοχή της πρωτεύουσας της Ρωσίας στο πλαίσιο της μετάβασης της χώρας σε ένα νέο πρόσωπο για της Ένοπλες Δυνάμεις της, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο διοικητής του τομέα.


Συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Βάλερι Γκερασίμοφ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy ότι οι βάσεις υπό την διοίκησή του διαθέτουν πλέον σύγχρονο υλικό και μόνο.

Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Στην πορεία της μετάβασης προς ένα νέο πρόσωπο, αποσύραμε όλο τον παλιό εξοπλισμό μας τόσο στις βάσεις μας όσο και στα στρατιωτικά εργοστάσια. Το νέο υλικό αποθηκεύθηκε και κηρύχθηκε έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, ορισμένα από τα υλικά είχαν παραμείνει στις βάσεις 20 ή και 30 χρόνια χωρίς να μετακινηθούν ποτέ. Τα πάντα ελέγχθηκαν και ό,τι έμεινε είναι μόνο σύγχρονος εξοπλισμός, ενώ όλα τα σκουπίδια (σ.σ. !!!) εξαφανίστηκαν. Οι στρατιώτες μας τώρα διαθέτουν σύγχρονο υλικό όπως άρματα μάχης T-90, τεθωρακισμένα οχήματα BMP-3 και προηγμένα συστήματα πυροβολικού και μάλιστα μερικά από αυτά θα λάβουν μέρος στην μεγάλη παρέλαση στην Μόσχα τις επόμενες μέρες.»


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός είναι ένα από τα τρία κύρια προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, μαχί με το χαμηλό μισθολόγιο και την κακή οργάνωση.



Τόνισε όμως ότι στόχος είναι το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων να παραλάβει νέο υλικό μέχρι το 2020.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki