Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ανακαλείται στις ΗΠΑ για τα ειρωνικά σχόλια



Αναταραχή επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια του στρατού των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στην πολιτική ηγεσία της χώρας μετά τις διαρροές στο περιοδικό Rolling Stone επικριτικών σχολίων που έκανε ο κορυφαίος στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στρατηγός Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ, εναντίον της πολιτικής ηγεσίας και των διπλωματών των ΗΠΑ.


Τα ειρωνικά σχόλια του Μακ Κρίσταλ που είδαν το φως της δημοσιότητας (σε προδημοσίευση καθώς το τεύχος του Rolling Stone αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή) στράφηκαν εναντίον του συμβούλου εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Ομπάμα, Τζέιμς Τζόουνς, του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο στρατηγός Μακ Κρίσταλ στράφηκε εναντίον του Τζο Μπάιντεν, του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ομπάμα, Τζέιμς Τζόουνς

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι άνθρωποι της κυβέρνησης Ομπάμα αντέδρασαν καλώντας τον Μακ Κρίσταλ να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του Λευκού Οίκου για να δώσει εξηγήσεις για τα σχόλια αυτά, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος δήλωσε ότι στρατηγός "έκανε σοβαρό λάθος". Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, εξαιτίας των σχολίων αυτών, παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μακ Κρίσταλ, Ντάνκαν Μπούθμπι, αλλά και ότι ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι υπερασπίστηκε τον Μακ Κρίσταλ.

Επιπλέον λάδι στη φωτιά ρίχνει έκθεση του Πενταγώνου που υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν χρηματοδοτήσει εν αγνοία τους ομάδες ανταρτών μέσω ενός δικτύου διαφθοράς που απλώνει τα πλοκάμια μέχρι και τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

«Κατάρρευση του ευρώ μπορεί να προκαλέσει η Γερμανία» λέει ο Τζ. Σόρος



Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε πως δεν αποκλείει η σφικτή δημοσιονομική πολιτική μείωσης των δαπανών που εφαρμόζει η Γερμανία να προκαλέσει την καταστροφή του ευρωπαϊκού σχεδίου και την κατάρρευση του ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σόρος σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit "η γερμανική πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και μπορεί να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο".

Ο Σόρος, ο οποίος το 1992 κέρδισε 1 δισ δολ στοιχηματίζοντας στην υποτίμηση της βρετανικής στερλίνας, συμπλήρωσε πως "δεν μπορώ να αποκλείσω τη κατάρρευση του ευρώ. Σήμερα οι Γερμανοί σέρνουν τους γείτονές τους στον αποπληθωρισμό ο οποίος απειλεί με μακροχρόνια στασιμότητα. Και αυτό θα οδηγήσει στον εθνικισμό, την κοινωνική αναταραχή και τη ξενοφοβία. Η ίδια η Δημοκρατία μπορεί να κινδυνέψει" τόνισε.

"Η Γερμανία είναι παγκοσμίως απομονωμένη...Γιατί δεν αφήνουν τους μισθούς να αυξηθούν ; Αυτό θα βοηθούσε τις λοιπές χώρες της ΕΕ να αναστηλωθούν".

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ρ.Τ.Ερντογάν


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των χωρών - μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP) στην Κωνσταντινούπολη. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Στην συνάντηση θα συζητηθεί και η "μηδενική πρόοδος" σε ότι συμφωνήθηκε και συζητήθηκε τον περσμένο Μάϊο στην Αθήνα στις περίφημες συμφωνίες που υπογράφηκαν. Πάντως, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές οι μυστικές συνομιλίες για τον επανκαθορισμό χωρικών υδάτων και ΕΕΧ.

Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε και με τον Βούλγαρο ομόλογό του Γκιόργκι Παρβάνοβ. Στο επίκεντρο, ζητήματα διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και οι πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση διμερούς συμβουλίου συνεργασίας, ενώ συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς διάσκεψης, με τη συμμετοχή των εταιρειών διακίνησης φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία, τη Τουρκία, και το Αζερμπαϊτζάν.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εκπρόσωπος του Τούρκου πρωθυπουργού, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτης Ξύδας, καθώς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπορνόβας

Τμημα ειδησεων: elliniki stratigiki

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Γερμανοί - Για φθηνές διακοπές στην "χρεοκοπημένη" Ελλάδα γράφει η Bild





«Από την ημέρα της χρεοκοπίας οι διακοπές στην Ελλάδα είναι φθηνότερες από το να μείνει κανείς στο σπίτι του»

Εκείνος ο γραφικός εισαγγελέας γιατί δεν κάνει μήνυση στην γερμανική κιτρινοφυλλάδα; Μήπως περιμένει να αρχίσουν οι μηνύσεις εναντίον του για έμπρακτη απόπειρα τρομοκράτησης - φίμωσης των ελλήνων πολιτών;
«Μία εβδομάδα διακοπές στην Ελλάδα προς 188 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ στην σημερινή Bild που αναφέρεται στη...μείωση των τιμών των τουριστικών πακέτων για τη χώρα μας


«Από την ημέρα της χρεοκοπίας οι διακοπές στην Ελλάδα είναι φθηνότερες από το να μείνει κανείς στο σπίτι του», γράφει η εφημερίδα που διακρίθηκε για τις επικρίσεις και τις προσβολές προς τη χώρα μας και τους πολίτες της. Σε σχέση με το 2009 οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 10%, στα πακέτα last-minute κατά 15%, επισημαίνει η Bild επικαλούμενοι στοιχεία των tour-operator. Σε κάποιες περιπτώσεις οι προσφορές είναι κατά 40% φθηνότερες, επισημαίνει το ρεπορτάζ -το οποίο αναμεταδίδεται και από τη Ντόιτσε Βέλλε- αναφερόμενο σε πακέτο διακοπών με προορισμό την Κω. «Η Ελλάδα είναι φθηνότερη όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια», λέει στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της TUI Μάριο Κέπερς.

«Οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξάνονται και πάλι»
«Οι λόγοι για την πτώση των τιμών σχετίζονται με την κρίση και τις ταραχές, αλλά και στο γεγονός ότι εδώ και χρόνια η αναλογία κόστους και απόδοσης δεν ήταν πλέον ορθή», υπογραμμίζεται. Οι προσφορές «πιάνουν». «Πριν από μία εβδομάδα είχαμε μείωση κρατήσεων κατά 5% τώρα είναι στο -2%», λέει ο εκπρόσωπος της TUI, ενώ για την Thomas Cook η μείωση από το 10% έπεσε στο 3,5%. «Οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξάνονται και πάλι, διότι οι ξενοδόχοι έχουν μειώσει τις τιμές», δηλώνει στην εφ. Frankfurter Rundschau, ο διευθυντής του ομίλου Thomas Cook Manny Fontenla-Novoa. Οι κρατήσεις για την Ελλάδα αρχίζουν σταδιακά να κερδίζουν έδαφος μετά τις σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές, σύμφωνα με στοιχεία του ομίλου.

Όλοι οι έλληνες περιμένουμε από τον γραφικό εισαγγελέα -που κατέθεσε μήνυση κατά πάντων όσων αναφέρονται σε πτώχευση της Ελλάδας- να καταθέσει μήνυση κατά της Bild και να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο αυτής της μήνυσής του. Όχι μηνύσεις -γενικές και αόριστες- μόνο κατά των ελλήνων πολιτών κυρ-εισαγγελέα. Ειδάλλως θα κατηγορηθείτε για συμμετοχή σε συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσης των ελλήνων πολιτών, σε μία απέλπιδα προσπάεια να συνδράμετε την ανίκανη κυβέρνηση να αποκρύψει τις γελοιότητές των πολιτικών χειρισμών της σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Επειδή ο κύριος εισαγγελέας κινήθηκε ως πολίτης και όχι ως δικαστικός λειτουργός κατά των ελλήνων πολιτών, οφείλει και ως έλληνας πολίτης να κινηθεί κατά της ανθελληνικής γερμανικής φυλλάδας, ειδάλλως θα χαρακτηριστεί σύμπνοος της κυβερνητικής πολιτικής προπαγάνδας - απόκρυψης της αλήθειας, ενώ ταυτόχρονα θα θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του κάθε πολίτη να τον μηνήσει για απόπειρα απόκρυψης αντικειμενικών οικονομικών στοιχείων...

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Ιδιώτες στην Ελληνική Αμυντική βιομηχανία


Θα αναζητηθούν στρατηγικοί εταίροι, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας

Συνεταίρους σε Ευρώπη και ΗΠΑ για να αγοράσουν μέχρι και το 49% των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών και να αναλάβουν παράλληλα τη διοίκησή τους αναζητά η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εξυγιάνει τον τομέα αυτό που θεωρεί εξαιρετικά ζημιογόνο.


Ηδη το υπουργείο Αμυνας έχει αρχίσει σε πρώτη φάση άτυπες επαφές με αμυντικές βιομηχανίες από Γερμανία και ΗΠΑ, αλλά, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παν. Μπεγλίτης στο πλαίσιο ερώτησης του ΚΚΕ, προχωρά σε επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες.

Η πρώτη προτεραιότητα όσον αφορά την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου αφορά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ- πρώην ΠΥΡΚΑΛ- ΕΒΟ), ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, «αυτό ισχύει και για την ΕΑΒ και για την ΕΛΒΟ, για όλες τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες».

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, μέσα όμως από ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, εκτός από τη μερική ιδιωτικοποίηση (είσοδο στρατηγικών εταίρων) περιλαμβάνει συγχωνεύσεις εργοστασίων και ιδιαίτερα για τα ΕΑΣ αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας τους.

Για την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως είναι τα ΕΑΣ (7-8 εργοστάσια) που έχουν ήδη σωρευμένα χρέη άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ, όπως αναφέρθηκε στη Βουλή, το κόστος παραγωγής τους σε σχέση με ευρωπαϊκές εταιρείες είναι 3:1. Για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι χρειάζεται κι αυτή «μεγάλες δομικές παρεμβάσεις», ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις ότι παρά την επαναλαμβανόμενη, τελευταία, ζημία των 60 εκατ. ευρώ ετησίως, μπορεί να τα βγάλει πέρα υπό προϋποθέσεις. Ηδη έχει ανεκτέλεστο φόρτο εργασίας 637 εκατ. ευρώ.

Για την ΕΛΒΟ (που το 43% και τη διοίκηση την έχει ήδη ο Ομιλος Μυτιληναίου) η ζημία το 2009 ήταν περίπου 20 εκατ. ευρώ, καθώς έχουν σχεδόν παγώσει, όπως και στα ΕΑΣ, οι κρατικές παραγγελίες. Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας- που για την πρόσκληση προς τους στρατηγικούς εταίρους θα συνεργαστεί με το υπουργείο Οικονομικών και τη Γεν. Γραμματεία ΔΕΚΟ- πρέπει να σταματήσει η «κρατικοδίαιτη αντίληψη» και παράλληλα με τη σύνδεση με τις εξοπλιστικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αποκτήσουν εξωστρεφή χαρακτήρα σε ανταγωνιστικές συνθήκες και με μειωμένο λειτουργικό κόστος. Κατά ορισμένες πληροφορίες, οι άτυπες διαβουλεύσεις περιλαμβάνουν και τις εταιρείες που κατασκευάζουν πυρομαχικά για τανκς, ενώ δεν αποκλείεται η είσοδος στρατηγικού εταίρου να γίνει σε τμήματα των εταιρειών.

Αντιδράσεις εργαζομένων
Ωστόσο, όσον αφορά το κλίμα στους εργαζομένους, κυρίως στα ΕΑΣ, είναι ιδιαίτερα οξυμμένο έναντι του υπουργείου- ανεξάρτητα μάλιστα από την πρόθεση για μερική ιδιωτικοποίηση που έγινε χθες γνωστή. Τόσο το Σωματείο Εργαζομένων όσο και η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ με χθεσινές ανακοινώσεις τους επικρίνουν την πολιτική ηγεσία και ειδικά τον κ. Μπεγλίτη ότι έχουν καθυστερήσει στον διορισμό διοίκησης, στην ανάθεση νέων παραγγελιών και γενικά τους επικρίνουν για «σκόπιμη αδράνεια». Επίσης η ΠΑΣΚΕ, η οποία κάτι ήξερε για το σχέδιο εισόδου στρατηγικού εταίρου, επισημαίνει ότι ενώ οι άτυπες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, προηγούμενες δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη απαξιώνουν την εταιρεία. Αμφισβητούν επίσης ότι έχουν γίνει μελέτες που να δείχνουν την αιτία των προβλημάτων της κρατικής εταιρείας. Από πηγές του υπουργείου αναφέρεται ότι οι συνδικαλιστές αντιδρούν για να διασφαλίσουν κεκτημένα.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigikiβ

Η Ελλάδα του ΔΝΤ και της Ευρώπης...


Όταν οι αξίες ξεπουλιούνται και οι άνθρωποι μετατρέπονται σε στατιστικούς αριθμούς και δείκτες "προόδου", τότε αναπολούμε εκείνους που είχαν το θάρρος να μας σκοτώνουν, και να μας βιάζουν με την φυσική τους παρουσία
Η σημερινή ευτελής και δειλή εξουσία των τραπεζιτών, των επενδυτών και των πολιτικών εκφραστών τους μέσω κυβερνήσεων, οδηγεί τον άνθρωπο σε μία αόριστη αλλά ταυτόχρονα απολύτως ευδιάκριτη υποδούλωση, στην οποία το κυρίαρχο σημείο είναι ο ευτελισμός
Στα χρόνια της τουρκοκρατίας, όπως διαβάζουμε στα σχολικά εγχειρίδια ο ραγιάς (=υπόδουλος) για να έχει το δικαίωμα να ζει στην επικράτεια του σουλτάνου, έπρεπε να πληρώνει το λεγόμενο κεφαλικό φόρο (χαράτσι) ήτοι το 10% επί του εισοδήματος του. Επιπλέον, οι χριστιανοί έπρεπε να πληρώνουν και το φόρο της γης, για να μπορούν να καλλιεργούν. Οι φόροι αυτοί πληρώνονταν κάθε χρόνο, χωρίς βέβαια να αποκλείονται έκτακτες φορολογίες, αν και όποτε αυτό κρίνονταν απαραίτητο από τον μισητό δυνάστη. Ο βαρύτερος όμως φόρος που πλήρωναν ήταν ο φόρος αίματος, το παιδομάζωμα, με το οποίο στρατολογούνταν ελληνόπουλα και προορίζονταν για τα τάγματα των γενιτσάρων ή τη μουσουλμανική διοίκηση.

Στα χρόνια της ευρωπαιοκρατίας, όπως το ζούμε καθημερινά, ο ευρωπαιοραγιάς για να έχει το δικαίωμα να ζει στην επικράτεια του ευρώ, πρέπει καθημερινά να πληρώνει το 23% Φ.Π.Α για τα περισσότερα είδη που αγοράζει, να φορολογείται τακτικά μια φορά τον χρόνο για τα εισοδήματα του, να πληρώνει δασμούς, τέλη, έκτακτες εισφορές και ο,τιδήποτε άλλο επινοήσουν οι νοσηροί εγκεφάλου που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες και αποφασίζουν την τύχη μας ερήμην ημών και οι οποίοι-σημειωτέον- πληρώνονται αδρά από εμάς τους ίδιους για να μας σκάβουν το λάκκο βαθύτερο μέρα με τη μέρα.
Κι αν, αγαπητέ αναγνώστη, νομίζεις ότι δεν πληρώνεις και φόρο αίματος, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.


Γιατί είσαι εσύ (κι εγώ και ο άλλος) που δεν κάναμε ένα ακόμη παιδί, αν και το θέλαμε, γιατί τα λεφτά δεν φτάνουν για ένα ακόμα στόμα, γιατί είσαι συμβασιούχος και δεν ξέρεις αν αύριο θα έχεις μεροκάματο, γιατί σε βάλανε και δανείστηκες, για να ζήσεις το όνειρό σου, γιατί… γιατί… γιατί…
Γιατί είσαι εσύ (κι εγώ κι ο άλλος) που θα στείλουμε τα παιδιά μας να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη μακριά από την πατρίδα τους, αφού εδώ πια δεν έχουν μέλλον, για να γίνουν τελικά ευρωγενίτσαροι, όπως οι περισσότεροι από αυτούς που μας κυβερνούν ή μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Μάλλον ξαναέρχεται η ώρα που θα πρέπει εμείς οι απλοί και ανώνυμοι να πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας, αφού οι σπουδασμένοι και οι επώνυμοι αποδείχθηκαν τραγίκα ανεπαρκείς.
Οι μύθοι έχουν πια απομυθοποιηθεί: η ενωμένη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το ενιαίο νόμισμα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και όλα τα συναφή ηχηρά παρόμοια αποδείχθηκαν στην πράξη έπεα πτερόεντα.


Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα κατάματα και ας το πάρουμε απόφαση.
Έρχονται δύσκολες στιγμές για την πατρίδα. Όσο και να μην το επιδιώκουμε εμείς, το έχουν ωστόσο ήδη δρομολογήσει οι άλλοι για μας. Οι άλλοι, που είναι οι ‘εταίροι’μας, οι ‘σύμμαχοί’ μας, οι ‘φίλοι’ μας…
Κανένας πολιτικός σχεδιασμός για το άμεσο μέλλον δεν μπορεί να λέγεται σοβαρός-άποψη του γράφοντος είναι αυτή- αν δεν έχει λάβει υπ’ όψιν τα δύο αυτά δεδομένα.
Το ρεπορτάζ καταγράφηκε την Κυριακή στην καθημερινή εφημερίδα της Σουηδίας «Ντάγκενς Νιχέτερ» και αφορά στη Δανία:
Ανεργη μετανάστρια από το Βιετνάμ που ζει στη Δανία προσπαθούσε να βρει δουλειά. Διάβασε μια αγγελία δημοσιευμένη μέσω του ΟΑΕΔ της Δανίας, όπου εταιρεία εμφανιζόταν να ζητά γυναίκα ως υπάλληλο, με αμοιβή γύρω στα 40 ευρώ (300 δανικές κορώνες). Κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΟΑΕΔ, η αίτηση της γυναίκας εγκρίθηκε και στάλθηκε στην εταιρεία για πρακτική 4 βδομάδων.

Μόνο που όταν η γυναίκα έφτασε στο χώρο της εργασίας, διαπίστωσε ότι η εταιρεία στην οποία είχε σταλεί από τον δανικό ΟΑΕΔ να μαθητεύσει, ήταν ένα πορνείο. Και ότι η ίδια θα έπρεπε να εργαστεί προσφέροντας κάτι περισσότερο από τα χέρια της ή το μυαλό της…

Στις διαμαρτυρίες της γυναίκας, αλλά και των εργατικών σωματείων, ο ΟΑΕΔ της Δανίας αντέδρασε άμεσα: Η «εταιρεία», δηλαδή το πορνείο – όπως δήλωσε ο ΟΑΕΔ – είναι απολύτως σοβαρή και νόμιμη επιχείρηση, τίποτα το παράνομο δεν υπάρχει όσον αφορά το φορολογικό ή το εργασιακό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του. Από τη στιγμή, δε, που πρόκειται για θέση εργασίας στην οποία την έστειλε ο ΟΑΕΔ, αφ’ ης στιγμής η γυναίκα αρνηθεί να δουλέψει στην «εταιρεία», τότε, τότε χάνει το ταμείο ανεργίας…
Αυτά από τη Δανία. Για να ξέρετε, δηλαδή, σε συνθήκες ΔΝΤ, τι άλλο μπορεί να σημαίνει εκείνο το προεκλογικό του κ.Παπανδρέου, ότι οραματίζεται να κάνει την Ελλάδα την «Δανία του Νότου»…

Μήπως έχουν σκοπό να μας “εκπορνεύσουν” στο όνομα του χρέους;
Τα περί χρεών είναι αέρας κοπανιστός, μηδενικά σε ένα κομμάτι χαρτί. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι λαοί και να μην μασάνε το κουφετάκι της χρεοκοπίας.
Αυτή τη στιγμή ΟΛΟΣ ο πλανήτης χρωστάει. Που χρωστάει; Σε ένα μάτσο χαρτογιακάδες σε κάποια γραφεία του μανχάταν, του σίτυ, της ζυρίχης και της φραγκφούρτης.
Ε να πάρουν λοιπόν τα χρεόγραφά τους και να βάλουν κανένα λουκάνικο να φάνε για να μην πω τίποτα άλλο για το που να βάλουν και τα χρεόγραφα και το λουκάνικο…

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Σε τελικές διαπραγματεύσεις το Ισραήλ για το F-35


Πρόοδο σημείωσαν οι διαπραγματεύσεις του Ισραήλ με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την αγορά του αεροσκάφους Lockheed Martin F-35 JSF, το οποίο η Ισραηλινή Αεροπορία έχει υποδείξει σαν εντελώς απαραίτητο για να διατηρήσει την δυνατότητά της για βαθεία διείσδυση και κρούση.


Το Ισραήλ, παρόλο που δεν μετέχει σαν συνεργάτης στις φάσεις ανάπτυξης του JSF, εντούτοις έχει επιλέξει το αμερικανικό μαχητικό για μελλοντική αγορά με πρώτες ανάγκες να προσδιορίζονται σε 25 αεροσκάφη, έναντι συνολικών απαιτήσεων για 100 αεροσκάφη.


Παρόλα αυτά όμως υπάρχουν αρκετά εμπόδια στην πρόθεση αυτή, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινής επιθυμίας να προσθέσει στο αεροπλάνο ισραηλινής σχεδίασης εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου και συστήματος αυτοπροστασίας, καθώς και την σύσταση εγχώριας γραμμής υποστήριξης καθώς θεωρεί αδιανόητο να μεταφέρει τα αεροπλάνα εκτός Ισραήλ για συντήρηση και επισκευές, όπως προβλέπει ο αμερικανικός σχεδιασμός για τους πελάτες του F-35.


Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση «κάποιων ηλεκτρονικών συστημάτων ισραηλινής κατασκευής» στα F-35 της Heyl HaAvir, με διαδικασία που δεν θα απαιτήσει την αποκάλυψη πηγαίων κωδίκων. Παρόλα αυτά το Ισραήλ ανησυχεί για τις καθυστερήσεις του προγράμματος JSF και ήδη δέχεται προτάσεις από την Boeing για την αγορά F-15 Silent Eagle σαν ενδιάμεση λύση.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Προμήθεια δύο επιπλέον Super Puma για τη Πολεμική Αεροπορία



Το ενδέκατο και δωδέκατο ελικόπτερο Super Puma θα παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία το 2011 και 2012 αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας ένα κύκλο παραγγελιών που είχε ανοίξει πρακτικά το 1999 και συνεχίστηκε μέσα στην δεκαετία του 2000. Τα δυο ελικόπτερα αποτελούν άσκηση προαίρεσης παλαιότερων παραγγελιών και αντικατάσταση άλλων Super Puma που παραδόθηκαν σε διαμόρφωση Medevac για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2004 το ελληνικό κράτος παρέλαβε δύο ελικόπτερα του τύπου με διαμόρφωση ασθενοφόρου και πλήρη ιατρικό εξοπλισμό για την παροχή βοήθειας των μεταφερόμενων τραυματιών/ ασθενών (αναπνευστικές συσκευές, απινιδωτές, συσκευές αναρρόφησης υγρών, εξωτερικούς βηματοδότες και συστήματα μέτρησης ζωτικών παραμέτρων). Η αγορά των δύο ελικοπτέρων έγινε από την Πολεμική Αεροπορία για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, γιατί έτσι μόνο θα μπορούσαν να παραληφθούν άμεσα ενεργοποιώντας προαίρεση που υπήρχε από την παλαιότερη αγορά των Super Puma.

Τα κονδύλια για τον εξοπλισμό των δύο ελικοπτέρων - ασθενοφόρων καλύφθηκαν από το Υπουργείο Υγείας το οποίο μάλιστα ανέλαβε την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει αργότερα την αγορά δυο ελικοπτέρων για την Πολεμική Αεροπορία. Τα δύο ελικόπτερα εντάχθηκαν στο δυναμικό της 358 Μοίρας Έρευνας -Διάσωσης, μαζί με τα υπόλοιπα 8 του ιδίου τύπου, που χρησιμοποιούνται σε καθήκοντα SAR. Στη συνέχεια όμως και λόγω των μεγάλων αναγκών σε Έρευνα – Διάσωση, ο ιατρικός εξοπλισμός αφαιρέθηκε και αποθηκεύτηκε στην 112 ΠΜ, ενώ τα Super Puma ανέλαβαν καθήκοντα SAR για την ΠΑ.

Τα δυο ελικόπτερα που θα παραδοθούν τα δυο επόμενα χρόνια είναι σε ικανοποίηση των αρχικών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

"ANOIXTO" ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ Β. ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ



Η κατάσταση στο Βόρειο Καύκασο παραμένει, μέχρι σήμερα, «πιο σοβαρή και πιο λεπτή», ανέφερε ο εισηγητής της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) στη σύνοδο της ολομέλειας, την Τρίτη.

"Το χειρότερο είναι πως υπάρχουν ακόμα πιο μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βόρειο Καύκασο", δήλωσε ο Ντικ Μάρτι, στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας πως οι ρωσικές αρχές πρέπει να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία", σύμφωνα με τη νομοθεσία τους και με τις διεθνείς αναλήψεις υποχρεώσεων".

Τον Μάρτιο, ο εισηγητής επισκέφθηκε την Ινγκουσετία, την Τσετσενία και το Νταγκεστάν, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των τριών δημοκρατιών, καθώς και με εισαγγελείς, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κατοίκων της περιοχής.

Μετά την επίσκεψή του στο Βόρειο Καύκασο, ο Μάρτι σημείωσε πως η κατάσταση στο Γκρόζνι έχει αλλάξει, εντελώς, σε σύγκριση με το 2004.

"Είδαμε με τα μάτια μας ότι ολόκληρο το κέντρο της έχει ανακατασκευαστεί, παρά το γεγονός πως τα σημάδια του πολέμου είναι ορατά".

Tμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

H πολιτική των μηδενικών προβλημάτων .



The GuardianΗ κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των Κούρδων αυτονομιστών κατά μήκος των νοτιοανατολικών συνόρων της Τουρκίας τονίζει πόσο δρόμο έχει ακόμη να διανύσει η τουρκική κυβέρνηση Ερντογάν για να επιλύσει το «κουρδικό ζήτημα». Η κλιμάκωση των συγκρούσεων, όμως, θέτει ένα μεγαλύτερο ερώτημα: σε ποιο βαθμό, η πολιτική «των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», που ακολουθούν ο Ερντογάν και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, αποφέρει πραγματικούς καρπούς.

Η έντονη καταδίκη του Ερντογάν μετά τον θάνατο των 11 στρατιωτών από αντάρτες του PKK, το περασμένο Σάββατο, αντανακλά τη δυσαρέσκεια που προκαλεί το γεγονός ότι οι μη στρατιωτικές λύσεις της Αγκυρας απέδωσαν ελάχιστα από τότε που το κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑΚP) ανέλαβε την εξουσία στην Τουρκία.

Εκφράζεται τώρα ανησυχία μήπως περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων οδηγήσει την Τουρκία να επαναλάβει στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, όπου έχουν τη βάση τους ορισμένοι αντάρτες του PKK, όπως έπραξε το 2008. Μια τέτοια επιχείρηση θα επιδείνωνε τις σχέσεις Αγκυρας - Βαγδάτης.

Η πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων» της Τουρκίας σκοντάφτει επίσης στο ζήτημα του αρμενικού θυλάκου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, όπου τέσσερις Αρμένιοι και ένας Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις το περασμένο Σάββατο. Η Τουρκία και η Αρμενία υποτίθεται ότι υπέγραψαν ειρηνευτική συνθήκη τον περασμένο χρόνο, στην οποία όμως το Αζερμπαϊτζάν, στενός σύμμαχος της Τουρκίας, αντέδρασε με οργή, ζητώντας να επιλυθεί προηγουμένως η διαμάχη για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αντί να περιορίσει τις εντάσεις, η πρωτοβουλία του Ερντογάν τις υποδαύλισε.

Παρά τις φιλοδοξίες της να δράσει ως περιφερειακή δύναμη, η Τουρκία δεν συνόδευσε τις εξαγγελίες της με πειστικές πράξεις ούτε στην Κύπρο. Στις εκλογές στις αρχές του χρόνου, οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν υπέρ νέου προέδρου, που φαίνεται ότι ευνοεί τη λύση της διχοτόμησης της νήσου, παρά το γεγονός ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την επανένωση της νήσου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τις οποίες στηρίζουν η Ελλάδα και η Ε.Ε. Η Τουρκία βελτίωσε σίγουρα τις σχέσεις της με έναν σημαντικό γείτονα, το Ιράν.

Η απόφαση Ερντογάν να ψηφίσει κατά της επιβολής νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ στην Τεχεράνη απογοήτευσε τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ικανοποίησε τον Αχμεντινετζάντ. Οι πρωτοβουλίες του Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική, η προσέγγιση με το Ιράν, η σύγκρουση με το Ισραήλ και το «φλερτ» με ύποπτες χώρες όπως η Συρία ώθησαν ξένους σχολιαστές να μιλήσουν για «στρατηγικό αναπροσανατολισμό» της τουρκικής πολιτικής, μακριά από τη Δύση και το ΝΑΤΟ και προς τον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο. Ο Νταβούτογλου ισχυρίζεται ότι οι δυτικές χώρες δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Ωστόσο, από τη δυτική σκοπιά τουλάχιστον, το πρόβλημα δεν είναι ότι οι Ερντογάν και Νταβούτογλου επιθυμούν σημαντικότερο ρόλο για την Τουρκία. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά, επιδιώκοντας αυτό τον ρόλο, τα θαλασσώνουν


Tμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki

Μόνιμες στρατιωτικές βάσεις έχει εγκαταστήσει η Τουρκία στο Β. Ιράκ



Μόνιμες στρατιωτικές βάσεις διατηρεί η Τουρκία στο Β. Ιράκ σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων FIRATNEWS. Πιο συγκεκριμένα ο τουρκικός Στρατός διατηρεί συνολικά 5 βάσεις στο Β. Ιράκ, τις οποίες επανδρώνουν άνω των 3.500 ανδρών, ενώ 83 άρματα μάχης προσδίδουν στον τουρκικό Στρατό την ευκινησία και τη δύναμη πυρός που χρειάζεται.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο 2.000 άνδρες και 50 άρματα μάχης σταθμεύουν στα χωριά Bamerni (22 χλμ από τα σύνορα) και Kani Μasi της επαρχίας Duhok, 1.000 άνδρες και 20 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 1 (η γερμανική κυβέρνηση άραγε το γνωρίζει αυτό;) στο χωριό Batufa, 3 άρματα μάχης και τμήμα πληροφοριών στην πόλη Amediye (16 χλμ από τα σύνορα) και τέλος 500 άνδρες, 10 άρματα μάχης και άλλα βοηθητικά οχήματα στο Seladize.

Πρόκειται για σαφή παραβίαση της τουρκοϊρακινής συνθήκης που επιτρέπει στις δύο χώρες τα στρατεύματά της μιας να εισέρχονται για 24 ώρες και σε βάθος 15 χλμ. στο έδαφος της άλλης. Οι περιοχές αυτές τελείως συμπτωματικά είναι από τις πλουσιότερες σε κοιτάσματα πετρεαλίου σε ολόκληρο το Ιράκ.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki stratigiki