Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ένταλμα σύλληψης για τον επικεφαλής της Μοσάντ;



Η Ιντερπόλ ενδέχεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο επικεφαλής της ισραηλινής κατασκοπευτικής υπηρεσίας Μοσάντ, εάν η οργάνωση αυτή είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της αστυνομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ντάχι Καλφάν Ταμίμ ζήτησε από την Ιντερπόλ να εκδώσει " κόκκινο έγγραφο κατά του επικεφαλής της Μοσάντ με την κατηγορία του δολοφόνου για την περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι η Μοσάντ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς, όπως δείχνουν τώρα τα πράγματα".


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Το Ιράν ενδέχεται να κατασκευάζει πυρηνικά όπλα



Το φόβο ότι το Ιράν πιθανόν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα εκφράσει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), όπως αναφέρει απόρρητο έγγραφο τη υπηρεσίας.


Στο έγγραφο σημειώνεται επίσης ότι το Ιράν έχει κατασκευάσει την πρώτη του παρτίδα παραγωγής μιας φάσεως εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού επιπέδου -20%- αλλά η Ισλαμική δημοκρατία δεν κατόρθωσε να δώσει στους επιθεωρητές τα απαιτούμενα στοιχεία που είχαν ζητήσει νωρίτερα.

Και οι δύο εξελίξεις είναι πιθανόν να αυξήσουν τις ανησυχίες της Δύσης ότι το Ιράν είναι αποφασισμένο μυστικά να αναπτύξει ικανότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων από τη μέθοδο του εμπλουτισμού του ουρανίου.

Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες της έχουν ως μοναδικό στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας ή ράδιο-ισοτόπων για τη γεωργία και την ιατρική.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η "ανησυχία του αυξάνεται" όσον αφορά τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π. Τζ. Κρόουλι δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατανοούν γιατί το Ιράν αρνείται να προσέλθει "στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δεσμευτεί εποικοδομητικά" για το πρόγραμμα του.

"Μπορείτε να βγάλετε ορισμένα συμπεράσματα από αυτά" πρόσθεσε ο ίδιος.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Πραξικόπημα στο Νίγηρα



Στα χέρια στρατιωτικών πραξικοπηματιών έπεσαν ο πρόεδρος του Νίγηρα και όλοι οι υπουργοί, μετά την ανατροπή του καθεστώτος της χώρας, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στην πρωτεύουσα Νιαμέι υπάρχουν πολλοί νεκροί.


Στρατιώτες κρατούν τον πρόεδρο σε στρατόπεδο έξω από την πρωτεύουσα και σύμφωνα με πηγές ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών δήλωσε ότι η επιχείρησή του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το κρατικό ραδιόφωνο σταμάτησε τις εκπομπές και μεταδίδει μόνο στρατιωτικά εμβατήρια.

Φτωχή χώρα αλλά τρίτη στον κόσμο στην παραγωγή ουρανίου, ο Νίγηρας μαστίζεται το τελευταίο διάστημα από βαθιά πολιτική κρίση, λόγω και της απόφασης του προέδρου να επεκτείνει τις αρμοδιότητές του, γεγονός που τελικώς προκάλεσε την εξέγερση των στρατιωτικών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους δρόμους και περικύκλωσαν με τεθωρακισμένα οχήματα το προεδρικό μέγαρο και τα κυβερνητικά γραφεία.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές πυκνοί καπνοί έβγαιναν από κτίρια στην πρωτεύουσα ενώ συνεχείς πυροβολισμοί ακούγονταν κυρίως κοντά στο προεδρικό μέγαρο.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Ανεπίσημη συνάντηση Ομπάμα - Δαλάι Λάμα



Πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο η αναμενόμενη εδώ και καιρό συνάντηση ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και το Δαλάι Λάμα, παρά τις προειδοποιήσεις της Κίνας ότι μία τέτοια συνάντηση με τον εξόριστο στην Ινδία θρησκευτικό ηγέτη θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


Ωστόσο, αναλογιζόμενος τις κινεζικές ευαισθησίες, ο Ομπάμα υποδέχτηκε τον 74χρονο Δαλάι Λάμα στην Αίθουσα των Χαρτών και όχι στο Οβάλ Γραφείο, μια κίνηση που σηματοδοτεί την ανεπίσημη φύση της συνάντησης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο, οι συνομιλίες δεν καλύφθηκαν από τα μμε, αλλά μετά το τέλος της συνάντησης ο Δαλάι Λάμα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι μεταξύ άλλων εξέφρασε στον αμερικανό πρόεδρο το θαυμασμό του για τις ΗΠΑ που τις χαρακτήρισε "χώρα πρωταθλήτρια της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανθρώπινων αξιών".

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά της Κίνας για τη συνάντηση.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Με την πτώση F-16 θα ξεκινούσαν τον πόλεμο - Το σχέδιο εισβολής στον Έβρο


«Παίζει με τη φωτιά» η Άγκυρα στο Αιγαίο. Το σημερινό επεισόδιο με την πτήση των τουρκικών F-16 εντός της περιοχής που βαλλόταν με καταιγιστικά αντιαεροπορικά πυρά από την φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ, ήταν ουσιαστικά αντιγραφή του πρώτου μέρους του σχεδίου "Βαριοπούλα" που αποκαλύφθηκε πριν από είκοσι ημέρες και θα οδηγούσε τις τουρκικές δυνάμεις σε δεύτερο χρόνο να εισβάλουν στην Ελλάδα από τον Έβρο το 2003. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί αποκαλύπτει το δεύτερο μέρος το σχεδίου "Bαριοπούλα", το επιχειρησιακό σχέδιο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Ιδού ένα μικρό τμήμα αυτού του σχεδίου που δημοσιεύεται ολόκληρο στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

«…To σχέδιο θα τίθετο σε εφαρμογή ημέρα Παρασκευή (ημέρα αργίας για τους Μουσουλμάνους), ώρα τρείς το πρωί με την ανάπτυξη των δυνάμεων των 4 Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής που εδρεύουν μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Οι άνδρες των Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής θα καταλάμβαναν στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες μέσα στην πόλη περιμένοντας το σύνθημα για την κινητοποίηση τους.

Την ίδια ημέρα οι Τούρκοι ιθύνοντας του Πραξικοπήματος σχεδίαζαν την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού κατηγορώντας την Ελλάδα ως υπαίτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου είχε προβλεφθεί ακόμα και η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από αεροσκάφος όπου ανήκε σε ειδικό Σμήνος της Αεροπορίας της Τουρκίας.

Με την πράξη αυτή θα κινητοποιούταν ο μηχανισμός των δημοσιογράφων που ήταν συμπαθούντες των Πραξικοπηματιών, οι οποίοι θα δημοσίευαν την είδηση στο διαδίκτυο, στις τηλεοράσεις, στο ραδιόφωνο στοχεύοντας στο εθνικιστικό συναίσθημα του τουρκικού λαού.


Η είδηση της κατάρριψης τουρκικού αεροπλάνου από ελληνικό μαχητικό, ακόμα και αν αυτό δεν ήταν αλήθεια και θα διαψευδόταν από την Ελλάδα, θα ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει τα πλήθη, ειδικότερα δε τους υποστηρικτές του Κεμαλικού κατεστημένου, και τις οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων οι οποίοι αριθμούν δεκάδες χιλιάδες μέλη.

Το πλέον κατάλληλο σημείο για την εισβολή και αποκοπή αυτού του μέρους του Νομού, είναι το σημείο βορείως της πόλης του Διδυμοτείχου και η προέλαση των δυνάμεων με κατεύθυνση προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αποκόπτοντας το βόρειο μέρος του Νόμου έχοντας ως κάλυψη προς το Νότο τον παραπόταμο του Έβρου τον Ερυθροπόταμο/Ξηροπόταμο.

Στο συγκεκριμένο σημείο το ποτάμι είναι ιδιαίτερα στενό (μόλις μερικές δεκάδες μέτρα), ενώ στην τουρκική πλευρά υπάρχουν μικρές νησίδες οι οποίες συμβάλλουν στην ευκολότερη διάβαση του ποταμού. Η περιοχή μεταξύ των χωριών Ισαάκιο, Πραγγίων και Πετράδες προσφέρει επαρκή χώρο (απαιτείται χώρος εύρους 700 μέτρων για την εξόρμηση δύο λόχων) για την ανάπτυξη του πρώτου κύματος της 4ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού και της 10ης ΤΘ Ταξιαρχίας. Συνολικά απαιτούνται 2000 μέτρα μέτωπο στο ποτάμι για την επιτιθέμενη Ταξιαρχία. Αρχικά θα αποστέλλονταν τα ελαφρά θωρακισμένα οχήματα 4X4 Cobra, τα οποία είναι αμφίβια και μπορούν να περάσουν το ποτάμι χωρίς δυσκολία με σκοπό να ελέγξουν την περιοχή σε απόσταση 1,5 χλμ από την ελληνική όχθη.



Τα οχήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με πολυβόλο 7,62 ή 12,7 χλστ, ενώ μπορούν να φέρουν και αντιαρματικούς πυραύλους. Στόχος τους η εκκαθάριση της ελληνικής όχθης, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει το πρώτο κύμα των αρμάτων μάχης και των ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ.

Με βάση τη διαμόρφωση της ελληνικής όχθης στην περιοχή αυτή, οι Τούρκοι θα μπορούσαν να περάσουν από δύο τουλάχιστον σημεία διεκπεραιώνοντας δύο τάγματα ταυτοχρόνως. Το πρώτο Τάγμα μεταξύ των χωριών Ισάακιο και Πραγγίο και το δεύτερο μεταξύ των χωριών Πραγγίου και Πετράδες...»


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Πυρηνικό θρίλερ στη Μόσχα μεταξύ Γ.Παπανδρέου και Benjamin Netanyahu αποκαλύπτει τουρκική εφημερίδα!


“H Τουρκία έχει λάβει την απόφαση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εφ’όσον αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν να κατασκευάσει και αυτή πυρηνικά όπλα»! Την παραπάνω συγκλονιστική ενημέρωση παρείχε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα ΖΑΜΑΝ.

Η συνάντηση έγινε ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, ημέρα που αφίχθηκε στη Μόσχα ο Έλληνες πρωθυπουργός, οπότε και ο Benjamin Netanyahu ζήτησε να τον δει εκτός προγράμματος.

Στην συνάντηση αυτή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γ.Παπανδρέου ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη κειμένου εθνικής πολιτικής που συντάχθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, σύμφωνα με το οποίο «Για λόγους ισορροπίας δυνάμεων η Τουρκία θα πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση πυρηνικών όπλων για να αντισταθμίσει την κατασκευή πυρηνικών όπλων από το Ιράν»


Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι «Η τεχνογνωσία πυρηνικών όπλων είναι διαθέσιμη και τα υλικά μπορούν να τα προμηθευτούμε σε συνεργασία με το Πακιστάν με το οποίο συνεργαζόμαστε περισότερα από τριάντα χρόνια. Επίσης είναι διαθέσιμη η τενογνωσία, αλλά και τεχνολογία κατασκευής φορέων (σ.σ. προφανώς βαλλιστικών όπλων) για τα πυρηνικά όπλα»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βεβαίωσε τον Γ.Παπανδρέου, αναφέρει η ΖΑΜΑΝ ότι «Είναι καθαρά θέμα χρόνου για την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αν βεβαιωθεί ότι το Ιράν έχει αποκτήσει ατομική βόμβα». Και μάλιστα του αποκάλυψε ότι «Επίσης και η Σαουδική Αραβία, βάσει των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών έχει λάβει σχετική απόφαση»!

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν είναι αδιάφορη σε όλες αυτές τις διαδικασίες» κατέληξε ο Β.Netanyahu, λέει η τουρκική εφημερίδα.

Υποτίθεται ότι ο Γ. Παπανδρέου έλαβε αυτή την προειδοποίηση πολύ σοβαρά υπόψη του ιδιαίτερα από την άποψη της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας η οποία ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μετά την επιδείνωση των σχέσεών της Ιερουσαλήμ με την Άγκυρα.

Θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Εορτάσθηκε η «Ηµέρα Εθνικής Αντίστασης» των Τούρκων της Δ.Θράκης!



Στις 29-1 πραγµατοποιήθηκε στο κέντρο “ΦΙΛΙΑ” κοντά στο Σέλερο του νομού Ξάνθης η φετινή εκδήλωση των τουρκοφρόνων για την «Ηµέρα Εθνικής Αντίστασης», όπως την ονόµασε στην οµιλία του ο τουρκοµουφτής Ξάνθης Αχµέτ Μέτε. Μάλιστα, όπως ανέφερε, την ίδια µέρα µαζί µε τον πρόεδρο της «Οµοσπονδίας Σωµατείων Τούρκων Δ. Θράκης» και τον πρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης – Τουρκίας» Φερούχ Οζκάν, επισκέφτηκαν τους τάφους των Μεχµέτ Εµίν Αγγά, Μεχµέτ Χιλµή και Αχµέτ Σαδίκ, όπου διάβασαν προσευχές κι άφησαν στεφάνια. Σε όσους δεν θυµούνται να αναφέρουµε πως ο πρώτος ήταν ο τέως ψευτοµουφτής Ξάνθης, ο δεύτερος ήταν «δηµοσιογράφος» που έζησε στις αρχές του αιώνα και ο τρίτος ήταν βουλευτής Ροδόπης µε πολύ… αµφιλεγόµενη δράση. Το κοινό τους στοιχείο – να το πούμε ευγενικά – οι στενές τους σχέσεις µε το τουρκικό (παρα)κράτος….


Στην προθάλαµο της αίθουσας όπου γινόταν η εκδήλωση υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από τα γεγονότα. Στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα. Περίπου 700 άτοµα έδωσαν το «παρών». Η εκδήλωση άρχισε µε σχετικό βίντεο από την εκποµπή της Χουλιά Εµίν, που µεταδίδεται στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT. Υποβλητική µουσική, διηγήσεις ατεκµηρίωτες φυσικά και µόνο από τουρκόφρονες και αναφορές σε δηµοσιεύµατα εποχής του …Ριζοσπάστη.

Παρόντες στην εκδήλωση όλοι σχεδόν οι αιρετοί µουσουλµάνοι της Θράκης. Σε επίπεδο γραµµατέων εξαντλήθηκε πάντως µόνο η παρουσία του τουρκικού Προξενείου (σαν να…σκιάχτηκαν από την καµπάνια µας;). Μεταξύ αυτών που τίµησαν την επέτειο οι αστέρες του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη και Χατζηοσµάν. Ο δεύτερος µίλησε για την µειονότητα που έχει κάθε δικαίωµα να ζει στην χώρα «µε την εθνική της ταυτότητα και τα δικά της χαρακτηριστικά», ενώ ο Μάντατζη τελείωσε τον λόγο του λέγοντας «Τι ευτυχία να είσαι Τούρκος της Δυτικής Θράκης», προφανώς εµπνεόµενος από την παρόµοια ρήση του Μουσταφά Κεµάλ. Ο πιο Τούρκος από τους Τούρκους που µίλησαν πάντως ήταν µε διαφορά ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχµέτ Φαΐκογλου. Έδωσε κυριολεκτικά παράσταση, µίλησε όσοι όλοι οι άλλοι µαζί (πλην του ψευτομουφτή Κομοτηνής Σερήφ που επίσης φλυάρησε ακατάσχετα). Πρότεινε να πάνε όλοι οι αιρετοί µειονοτικοί µε πανό έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να ακουστεί όπως είπε η φωνή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Αφού έκανε µια δακρύβρεχτη αναφορά στο άτοµο (Χασάν Σαλίχ) που το 1990 είχε σκοτώσει µέσα στο νοσοκοµείο τον Σολακίδη, ανέφερε κι ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Αναφερόµενος στην επιστροφή του από µια Ισλαµική Διάσκεψη στην οποία ήταν παρών, είπε: «Ήµασταν µαζί ο Ιµπραήµ Σερήφ, ο Αχµέτ Σαδίκ και εγώ. Και γυρίζαµε µαζί µε τον Οζάλ από την Σενεγάλη. Οκτώ ώρες ταξίδι. Τότε πήγα και έκατσα δίπλα στον συγχωρεµένο τον Οζάλ. Φυσικά είχαµε µιλήσει και νωρίτερα στην πρεσβεία….». Ωραία εικόνα, ἔτσι; Οι δύο βουλευτές και ο ψευτοµουφτής Κοµοτηνής γυρνάνε από την Ισλαµική Διάσκεψη παρέα µε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Πάντως για τον Φαΐκογλου µην ανησυχεῖτε, οικονοµικό πρόβληµα δεν έχει. Παίρνει κανονικά τη σύνταξή του ως βουλευτής του …Ελληνικού Κοινοβουλίου!


(πηγή)

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο



Σχηματισμός από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 εισήλθε στο πεδίο βολής της Άνδρου, την ώρα που πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού εκτελούσαν βολές με αντιαεροπορικά βλήματα.


Η άσκηση του Πολεμικού ναυτικού σταμάτησε, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκε η κόκκινη γραμμή μεταξύ των στρατηγείων του Εσκί Σεχίρ και της Λάρισας.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Ο Μλάντιτς πρέπει να τιμωρηθεί δηλώνει ο Γενικός Εισαγγελές του ΔΠΔ



Ο Γενικός Εισαγγελέας της Χάγης δήλωσε αισιόδοξος πως ο Μλάντιτς θα συλληφθεί προτού ολοκληρωθεί η θητεία του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία.


Ανέφερε επίσης πως εάν ο Μλάντιτς συλληφθεί σύντομα ενδέχεται η υπόθεσή του να εκδικαστεί παράλληλα με τη δίκη του Κάρατιζτς.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε", ο κ. Μπράμερτζ υπογράμμισε ότι η ομάδα των ανθρώπων που στηρίζουν τον Μλάντιτς δεν είναι η ίδια με αυτή που παρείχε βοήθεια στον Ράντοβαν Κάρατζιτς και πρόσθεσε πως ο πρώην διοικητής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων πρέπει να τιμωρηθεί.

Είπε επίσης πως τα Ηνωμένα Έθνη θα αναπτύξουν έναν μηχανισμό που θα επιτρέπει την εκδίκαση εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ακόμη και όταν σταματήσει η λειτουργία του αρμόδιου δικαστηρίου.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki