Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Aφού "έφαγαν" πόρτα απ τον Ερντογάν προχωράνε σε ΜΟΝΟΜΕΡΗ μείωση εξοπλισμών!


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ενημέρωση των δημοσιογράφων του στρατιωτικού ρεπορτάζ, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για τη νέα δομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πτέραρχος άφησε να εννοηθεί ότι η νέα δομή θα είναι μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν, ενώ επιβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσει και φυσιολογική αναδιάρθρωση του ΕΜΠΑΕ.

Τι σημαίνει αυτό: Ουσιαστικά τίθενται υπό εξέταση οι οροφές των 300 μαχητικών στην Π.Α. των 14 φρεγατών στο Π.Ν., των αρμάτων μάχης, των ΤΟΜΑ κλπ

Το νέο αναθεωρημένο ΕΜΠΑΕ θα οριστικοποιηθεί εντός του Ιουνίου, όπως πρώτο το defencenet.gr είχε γράψει. Το ύψος του υπολογίζεται περίπου στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Νέα Δομή Δυνάμεων θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων), στην συνέχεια από το ΣΑΜ (Συμβούλιο Άμυνας) και τέλος και από το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.).

Προβλέπεται δε η άμεση υλοποίηση των ανελαστικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα προμήθειας πυρομαχικών αρμάτων μάχης των 120 χλστ.

Από εκεί και πέρα μένει να φανεί πώς στο γενικότερο κλίμα θα υλοποιηθούν τα υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε αποφασιστική περικοπή δαπανών προχωράει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Νοέμβριο αποσύρεται από το Κόσσοβο σχεδόν ολόκληρη η ειρηνευτική δύναμη. Από τους 657 στρατιωτικούς που υπηρετούν, εκεί θα παραμείνουν μόνο 50, ώστε να εξοικονομηθούν 26 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το Πολεμικό Ναυτικό αποσύρει τη μια από τις δύο φρεγάτες μας που περιπολούν στη Σομαλία για την πάταξη της πειρατείας. Τον δρόμο της επιστροφής έχει ήδη πάρει η φρεγάτα «Λήμνος», ενώ θα παραμείνει μόνο η φρεγάτα «Έλλη». Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξοικονομούνται 8 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά για να επιτευχθεί ή τουλάχιστον να πλησιάσουν το στόχο για μείωση κατά 20% των λειτουργικών δαπανών που έχει συμφωνηθεί με το ΔΝΤ, ανεξάρτητα από την μείωση κατά 10% του ΕΜΠΑΕ, μία απόφαση που ισχύει από πέρσι.

Η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μη χρησιμοποιεί σε ορισμένες ειδικότητες στρατιωτικούς, αλλά να προσλαμβάνει πολίτες από την ελεύθερη αγορά. Το μέτρο, αν αποφασιστεί, θα αφορά νομικούς, οικονομολόγους και νοσηλευτές.


Επίσης θεωρείται πολύ πιθανό, με βάση το νέο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, να διατηρηθεί μόνο ένα στρατηγείο στη Νότια Ευρώπη και να παραμείνει ενεργό αυτό της Λάρισας ή της Νάπολης.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Οι Τούρκοι απαιτούν παραλαβή των Ισραηλινών HERON εντός Ιουνίου.



Παρά την επιδείνωση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων μετά το αιματηρό ρεσάλτο των ισραηλινών στο υπό τουρκική σημαία κρουαζιερόπλοιο MAVI MARMARA το οποίο μετέφερε 600 ακτιβιστές στην Γάζα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σε δηλώσεις που έκανε χτές επεσήμανε ότι η πρόσφατη κρίση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει την παράδοση των 4 υπολοίπων από τα 10 συστήματα UAV HERON που έχουν παραγγείλει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι παραδόσεις των υπολοίπων συστημάτων θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2010. Τα συγκεκριμένα συστήματα θεωρούνται απαραίτητα για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί σημαντικές απώλειες από τη δράση των μαχητών του PKK (συνολικά 42 νεκρούς μέσα σε 5 μήνες).

Οι συνεχόμενες απώλειες έχουν προκαλέσει την αντίδραση της κοινής γνώμης η οποία κατηγορεί την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ότι δεν παρέχει στα στρατεύματα τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση των μαχητών του PKK και την μείωση των απωλειών του τουρκικού Στρατού.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Πρώιμη η συζήτηση για εξοπλιστικά προγράμματα, λέει ο Π.Μπεγλίτης



Στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις για την αγορά πολεμικού υλικού δεν έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Όπως μετέδωσε το Associated Press ο κ. Μπεγλίτης διευκρίνισε ότι οι επαφές με τη γαλλική πλευρά για την αγορά έξι φρεγατών είναι ανοικτές, χωρίς χρονοδιάγραμμα για τη λήψη απόφασης.


Όσο για το θέμα της αγοράς πολεμικών αεροσκαφών, ο υφυπουργός τόνισε ότι η όλη συζήτηση είναι «εξαιρετικά πρώιμη»!!

Πόσο πρώιμη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση για ΝΜΑ όταν βρισκόμαστε ήδη αρκετά εκτός χρονοδιαγράμματος, μόνο η πολιτική ηγεσία οφείλει να το αιτιολογήσει!!!

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Η Ρωσία συμφωνεί σε αναβάθμιση των BMP3 των ΗΑΕ - Φέτος η παράδοση και των Pantsir-s1


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις Ρωσίας-ΗΑΕ για την αναβάθμιση των BMP3.Οπως δήλωσαν αξιωματούχοι από το Αμπου Ντάμπι,οι Ρώσοι αποδέχονται να προχωρήσουν σε αναβάθμιση επιχειρησιακών δυνατοτήτων των πολλών BMP3 που διαθέτει το εμιράτο.

Σε δηλώσεις του ο Κος Dzirkaln,ανέφερε ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των 2 χωρών βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε στους Άραβες η παραλαβή των ΤΟΜΑ νωρίτερα απ ότι είχε προγραμματιστεί!

Μάλιστα το προσεχές διάστημα η Ρωσία θα παραδόσει το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό μικρού και μέσου βεληνεκούς PANTSIR-S1 στα ΗΕΑ.
Το εν λόγω σύστημα περιλαμβάνει ένα σύνολο πυραύλων και αυτόματων κανονιών που καταρρίπτουν εναέριους στόχους είτε πυραύλους είτε αεροσκάφη σε απόσταση άνω των 4χλμ.

Τα ΗΑΕ είχαν συμφωνήσει το 2000 να αποκτήσουν 50 συστήματα PANTSIR.

Συνεδριάζει το Σ.Ε.Α της Τουρκίας-Θα μελετήσει τις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ




Συνεδριάζει από τις 11 το πρωί στην Αγκυρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, η συνεδρία του οποίου ακυρώθηκε χθες λόγω των εξελίξεων μετά την ισραηλινή αιματηρή επίθεση στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων Τούρκων και τον τραυματισμό αλλά και τη σύλληψη δεκάδων άλλων.

Εξάλλου, ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ θα έχει, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, χωριστές συναντήσεις σήμερα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι το Τελ Αβίβ άρχισε από χθες το βράδυ την μεταφορά των οικογενειών των διπλωματών σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη, πίσω στο Ισραήλ.


Ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου χθες το βράδυ αναφέρει ότι η τηλεφωνική συνομιλία του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα διήρκεσε μια ώρα και ο κ. Ερντογάν διαμήνυσε πως η επίθεση του Ισραήλ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και είναι μια ενέργεια εκτός διεθνούς δικαίου, ενώ ζήτησε την άρση την απομόνωσης της Λωρίδας της Γάζας.

Η επίθεση δεν είναι θέμα μόνο μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, αλλά μεταξύ του Ισραήλ και 32 χωρών, σημείωσε. ''Το Ισραήλ κινδυνεύει να χάσει τον μοναδικό φίλο στην περιοχή που μέχρι σήμερα έχει συμβάλλει περισσότερο στην ειρήνη (στην περιοχή). Τις επόμενες ημέρες τα βήματα που θα γίνουν, θα δείξουν το στίγμα στην περιοχή''.

Στο μεταξύ, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι από τους συλληφθέντες από τον ισραηλινό στρατό, 130 Τούρκοι υπήκοοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Η μεταφορά τους στην Τουρκία θα γίνει με αεροσκάφη των Τουρκικών Αερογραμμών που γι αυτό το λόγο βρίσκονται στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Σύσκεψη ανωτάτου επιπέδου στην Τουρκία
Σύσκεψη με τον αρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Ιλκέρ Μπάσμπουγ, και τους υπουργούς, που μετέχουν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, είχε ψες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το αντικείμενο της σύσκεψης αναμενόταν να είναι η κατάσταση, που έχει ανακύψει με το Ισραήλ. Οι υπουργοί μέλη του ΣΕΑ είναι οι εκάστοτε αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και οι Υπουργοί Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Εσωτερικών


Tμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Ήρθε ή ώρα να πάρει θέση η Αμερική για την επιθετικότητα του Ισραήλ



Μα πως το σκέφτηκαν οι Ισραηλινοί; Πως μπόρεσαν να πιστέψουν πως μια επίθεση σε ανθρωπιστική βοήθεια στα διεθνή ύδατα μπορεί να τους βοηθήσει; Οι Ισραηλινοί συνήθως διαμαρτύρονται ότι το κράτος δέχεται έντονες και άδικες κριτικές, όμως πράξεις σαν και τη χθεσινή είναι ο βασικός λόγος του μειωμένου διεθνούς κύρους της χώρας τους. Το 2006 σκοτώθηκαν χιλιάδες Λιβανέζοι, το 2008 1300 κάτοικοι της Γάζας έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους και πολλά παιδιά. Καμία από αυτές τις επιχειρήσεις δεν πέτυχαν το στρατηγικό τους στόχο. Απλά επιβεβαιώνουν τη παρακμή της ισραηλινής στρατηγικής σκέψης που ξεκίνησε το 1967.


Ένα βασικό ερώτημα είναι το πότε επιτέλους θα δείξει πυγμή η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντί να περιορίζεται στα συνήθη φληναφήματα που λένε οι εκάστοτε Αμερικανοί πρόεδροι όταν το Ισραήλ παραφέρεται. Ο Ομπάμα αρέσκεται να μιλάει για τις αξίες, και τη διεθνή έννομη τάξη, τονίζοντας πως «οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να τη διατηρήσου απέναντι στις προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Αν αυτό είναι αλήθεια, ιδού μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Ομπάμα να αποδείξει πως εννοεί αυτά που λέει. Η χθεσινή αποτρόπαια πράξη των Ισραηλινών δεν συμβαδίζει με τις αμερικανικές αξίες. Το ότι έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα αποτελεί σαφή παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας. Βέβαια, το να ζητάμε από μια αμερικανική κυβέρνηση να πάρει σθεναρή στάση ενόσω υπάρχουν στο πρόγραμμα οι εκλογές για το κογκρέσο, είναι ουτοπία. Όμως οι αξίες της Αμερικής και το διεθνές δίκαιο δεν αξίζουν και πολλά αν ο πρόεδρος επιλέγει να τα θυσιάσει στο βωμό των ψήφων.

Αυτά που συνέβησαν στην ανοιχτή θάλασσα αποτελούν εκτός των άλλων και μια σαφή απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα. Οι ΗΠΑ βοηθούν παντοιοτρόπως το Ισραήλ, και όλοι οι Αμερικανοί πολιτικοί συνεχώς τονίζουν τις άρρηκτες σχέσεις των ΗΠΑ μαζί του. Αυτό έχει οδηγήσει τη παγκόσμια κοινότητα και τη διεθνή κοινή γνώμη να ταυτίζουν την Αμερική με ότι κάνει το Ισραήλ. Συνεπώς, κάθε στραβοπάτημα του Ισραήλ βλάπτει και την Αμερική. Το τελευταίο περιστατικό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις των ΗΠΑ με τα άλλα κράτη της περιοχής, δίνοντας αφορμή για προπαγάνδα του στυλ «σιωνιστική συμμαχία» κλπ. Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να σταθούν ηθικά αν υποβαθμίσουν το συμβάν. Όπως και να είναι, η στενή σχέση με το Ισραήλ, αποτελεί πλέον βαρίδιο για τη Ουάσιγκτον, σε πολλά επίπεδα.

Εν ολίγοις, αν η κυβέρνηση Ομπάμα δεν δείξει πόσο θυμωμένη είναι με τη βλακώδη αυτή πράξη των Ισραηλινών, και αν η όποια αμερικανική αντίδραση δεν είναι δυναμική, τότε οι ΗΠΑ θα φανούν σε όλους, ως αδύναμες και υποκριτικές.

Οι σημερινές εξελίξεις είναι και μια αφορμή για να δοκιμαστεί η εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής. Ένας βασικός λόγος που το Ισραήλ κάνει ότι του κατέβει, είναι πως ξέρει ότι δεν θα υποστεί συνέπειες λόγω των σκληροπυρηνικών του υποστηρικτών στις ΗΠΑ. Ήδη βλέπουμε μια τεράστια προπαγανδιστική προσπάθεια να εκτυλίσσεται σε όλα τα μέτωπα των ΜΜΕ και του διαδικτύου, με διάφορους απολογητές να προσπαθούν να πείσουν για το δίκαιο της ισραηλινής επίθεσης.
Αν ο Ομπάμα πάρει θέση εναντίον του Ισραήλ, είναι σίγουρο πως θα δεχτεί σφοδρή επίθεση από το εβραϊκό λόμπι. Όμως θα πρέπει κάποτε επιτέλους, τα μέλη αυτού του λόμπι να αναρωτηθούν: Ποια είναι τελικά τα όρια, μετά από τα οποία θα πρέπει οι ΗΠΑ να πάρουν θέση; Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τις θέσεις των διάφορων Αμερικανών πολιτικών και άλλων, όσον αφορά στο χειρισμό του όλου ζητήματος. Ποιοι από αυτούς θα καταδικάσουν το Ισραήλ ζητώντας μέτρα εναντίον του και ποιοι θα προσπαθήσουν να το καλύψουν; Η ειρωνεία είναι πως οι πρώτοι είναι οι αληθινοί φίλοι του Ισραήλ, επειδή ακριβώς προσπαθούν να το σώσουν πριν είναι αργά. Οι δεύτεροι είναι παραπλανημένοι, ο ζήλος τους οδηγεί το Ισραήλ στη διεθνή απομόνωση… ή και χειρότερα.

Τμήμα Ειδήσεων : elliniki-stratigiki

Γυρίσαμε από την Κόλαση!



Το εφιαλτικό χρονικό της ισραηλινής επίθεσης στα πλοία «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη» περιγράφεται από τους τέσσερις πρώτους Έλληνες ακτιβιστές (οι δυο πρώτοι έφυγαν αμέσως για Κρήτη) με πρωτοφανείς σκηνές φρίκης και αδικαιολόγητης βίας.


Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη περιγράφουν ξυλοδαρμούς, αθρόα χρήση πλαστικών σφαιρών κατά την κατάληψη από Ισραηλινούς κομάντος των πλοίων, βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και απαγόρευση κάθε επικοινωνίας για όσο καιρό κρατούνταν!


Οι πρώτοι ακτιβιστές προσγειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καταγγέλοντας την παράνομη κράτηση Ελλήνων στο Αζντόντ του Ισραήλ και παραχώρησαν το απόγευμα συνέντευξη Τύπου σχετικά με το αιματοκύλισμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στα πλοία που μετέφεραν βοήθεια.


Πρόκειται για τους Στυλιανάκη Ζαχαρία, Χρυσοχοϊδη Νεκτάριο, Γρηγορόπουλο Μιχαήλ, Παπαδοκωστόπουλο Αριστείδη, Γελάλη Δημήτριο και Πετρογιάννη Θανάση.


«Πήγαμε να προσφέρουμε βοήθεια. Κατά τους Ισραηλινούς τα 80 μίλια από τη στεριά είναι διεθνή ισραηλινά ύδατα και μας είπαν ότι μπήκαμε παράνομα στη χώρα τους.Όσοι είναι φυλακή αρνήθηκαν να υπογράψουν. Θα δικαστούν σε 10 με 15 ημέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πετρογιάννης, μηχανικός από το Πολυτεχνείο, συμπληρώνοντας ότι έχει κατασχεθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν τα πλοία με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας.


Τη χρήση βίας από πλευράς των Ισραηλινών κομάντος κατήγγειλε και ο ακτιβιστής Μιχάλης Γρηγορόπουλος.


«Βρισκόμασταν σε διεθνή ύδατα. Οι Ισραηλινοί έκαναν πειρατεία στο σκάφος μας και εκτός ναυτικών τους ασκήσεων. Μας πήρανε όμηρους με όπλα στο κεφάλι. Ήμουν ο τιμονιέρης του καραβιού. Κατέβηκαν από ελικόπτερα, έπεφταν δακρυγόνα και αληθινά πυρά. Δεν αντισταθήκαμε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα απέναντι στα κομάντος».


Ανέφερε ακόμη ότι οι Ισραηλινοί έκαναν χρήση ηλεκτροσόκ σε όσους προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανθρώπινη ασπίδα μπροστά από τη γέφυρα, ενώ για τις συνθήκες κράτησης υπογράμμισε:


«Δεν μας άφηναν να πάμε τουαλέτα, να φάμε και να πιούμε νερό και μας τραβούσαν βίντεο».


Για την κατάσχεση της βοήθειας αλλά και των προσωπικών αντικειμένων των ακτιβιστών, ο Μιχ. Γρηγορόπουλος επεσήμανε:


"Μας κατέσχεσαν τα πάντα. Δεν άφησαν τίποτα παρά μόνο τα χαρτιά μου. Πήραν κινητά, λάπτοπ, φωτογραφικές μηχανές και προσωπικά αντικείμενα".


Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος αρνήθηκε να υπογράψει τα έγγραφα που του προσκόμισαν οι Ισραηλινοί ενώ τόνισε ότι απελάθηκε παρά τη θέλησή του.


"Δεν με άφησαν να επικοινωνήσω με δικηγόρο, ούτε με την ελληνική πρεσβεία" ανέφερε και συνέχισε κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση: "Δικάζονται όσοι αρνήθηκαν να υπογράψουν τα έγγραφα του Ισραήλ. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να διασφαλίσει τα ελληνικά πλοία. Δεν έκανε ούτε μια παρέμβαση για να μην ανέβουν πάνω στο ελληνικό πλοίο"


«Ετσι και τολμούσε κάποιος να σηκωθεί ορμούσαν πάνω του οι Ισραηλινοί. Σηκώναμε τα χέρια σαν παιδάκια για να μας επιτρέψουν να πάμε μετά από ώρα στην τουαλέτα», δηλώνει με τη σειρά του ο κ. Γελαλής.


Μετά από 12ωρο ταξίδι -που αποδεικνύει ότι η κατάληψη των πλοίων έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα- τα πλοία έφθασαν στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντόντ.


Εκεί ακολούθησε δεύτερος γύρος ξύλου για όποιον αρνιόταν να δακτυλοσκοπηθεί και για όποιον αρνιόταν να υπογράψει δήλωση -γραμμένη στα εβραϊκά- σύμφωνα με την οποία μεταμελούσε για την επίθεση κατά του κράτους του Ισραήλ. Απειλούσαν ότι όποιος δεν υπογράψει, θα περάσει από δίκη.


Οι τέσσερις άνδρες καταλόγισαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι «παρέδωσε ελληνικό έδαφος σε ξένο κράτος», αφού όλες οι προσπάθειες των καπετάνιων να επικοινωνήσουν με το ΥΠΕΞ όταν ξεκίνησε η επίθεση στο τουρκικό πλοίο αποδείχθηκαν άκαρπες.


«Δεν σήκωνε κανένας το τηλέφωνο... Στο χώρο των ανακρίσεων, όπου είχαν συγκεντρώσει τους 663 ακτιβιστές, μόνο υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας εμφανίσθηκαν με έντονο ενδιαφέρον για την τύχη των δικών τους πολιτών».


Οι ακτιβιστές επανέλαβαν την αξίωσή τους να επιστραφούν εκτός από τους ομήρους, τα πλοία και η ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν. Όπως χαρακτηριστικά είπαν «πρόκειται για προσφορές ανθρώπων από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη που δεν προορίζονταν για τους Ισραηλινούς, αλλά για τους πολυδοκιμασμένους Παλαιστίνιους».

Tμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ για τον διωγμό της ηρωικής δασκάλας των Πομάκων




Nα ντρέπεστε όλοι μαζί για τον διωγμό της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου από την περιοχή του Έβρου μετά από απαίτηση των Τούρκων!

Τα βλέπετε κ.Διαμαντοπούλου τα καμώματα σας και της κ.Δραγώνα;

Μέχρι και έξωση της κάνουν για να την διώξουν...


Οι πρακτορίσκοι της Άγκυρας, ξέσπασαν το μένος τους, ελέω της πλήρους ανυπαρξίας του ελληνικού κράτους, στην δασκάλα του Μεγάλου Δερείου Έβρου. Ο λόγος της οργής των πληρωμένων τουρκοφρόνων ήταν η δράση της ελληνίδας δασκάλας, η οποία τιμώντας τον διδασκαλικό ρόλο που της ανέθεσε η πολιτεία, μάθαινε στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριές της, στα πομακόπουλα της περιοχής, τον ελληνισμό...
Έπεσαν επάνω της τα κοράκια και οι μπράβοι, οι τρομοκράτες των πομάκων της περιοχής του Μεγάλου Δερείου και αφού την απείλησαν πολλές φορές, αφού προσπάθησαν να την διώξουν από το σχολείο που δίδασκε, αφού την συκοφάντησαν αλλά και αφού προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους γονείς των πομακόπουλων μαθητών με κάθε τρόπο (ακόμη και με άρνηση ταφής!!!), κατάλαβαν πως η μικρόσωμη αλλά με γενναιότητα χιλίων ανδρών δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, έπρεπε να αντιμετωπισθεί με διαφορετικό τρόπο.
Όρμησαν και βιαιοπράγησαν εναντίον της και κατάφεραν να της σπάσουν το χέρι.



Οι "άντρες" τουρκολάγνοι, έδειξαν την πυγμή τους σε μία γυναίκα, μία ελληνίδα που τιμούσε στην άκρη της Ελλάδας το λειτούργημά της αλλά και την ίδια την Ελλάδα. Όμως, οι καλοπληρωμένοι μπράβοι της Άγκυρας, δεν έσπασαν μόνο το χέρι της... Οι τουρκολάγνοι - τουρκόφρονες υπηρέτες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, εκείνη την ημέρα κατόρθωσαν κάτι χειρότερο. Δολοφόνησαν το αγέννητο παιδί της Χαράς Νικοπούλου!!! Και συνεχίζουν -μέχρι και σήμερα- να παραμένουν ατιμώρητοι...!!!
Μα, ακόμη και τότε, αν και λύγισε, έμεινε όρθια και συνέχιζε να τους κοιτάζει στα μάτια, να αντιμετωπίζει τον μισανθρωπισμό και τον ανθελληνισμό τους. Η Χαρά Νικοπούλου στάθηκε όρθια επειδή έτσι έμαθε, επειδή έτσι πίστευε, επειδή έτσι έπρεπε...

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους, τουρκοτσολιάδες, που τρέχουν να εξασφαλίσουν ψήφους εκλογής τους σε αξιώματα...
Σε αντίθεση με πολλούς άλλους που υπηρετώντας την Παιδεία, σκοτώνουν τον ελληνισμό...
Σε αντίθεση με πολλούς άλλους που κάνουν "τεμενάδες" στον κάθε Ερντογάν και στον κάθε ψευτομουφτή ή τούρκο πρόξενο της Άγκυρας...

Η Χαρά Νικοπούλου έχασε το σπλάχνο της μέσα από τα σπλάχνα της, αλλά στάθηκε εκεί που ελάχιστοι από εμάς θα είχαν την δύναμη να σταθούν...
Σε αυτή τη γυναίκα υποκλινόμαστε, επειδή γίνεται δασκάλα και για όλους εμάς, δείχνοντάς μας πως οφείλουμε να στεκόμαστε όρθιοι απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας κλέψουν την γη μας, την πατρίδα μας.

Η Χαρά, έχασε το αγέννητο παιδί της, αλλά κέρδισε τις καρδιές όλων μας, ενώ το πείσμα της και η εμμονή της στα ιδανικά της, στάθηκαν αιτία να την μισήσουν οι κρατούντες, οι κυβερνώντες αυτής της χώρας... και ιδιαίτερα οι πρόσφατοι πολιτικοί της προϊστάμενοι...

Η Χαρά αρνήθηκε στους πράκτορες της Τουρκίας την συνέχιση του έργου τους. Τους αρνήθηκε να κατέχουν Ελληνική γη ως τουρκική. Και για αυτή την άρνησή της πολεμήθηκε και το πλήρωσε με το πιό ακριβό τίμημα... αλλά δεν τους έκανε τη χάρη και συνέχισε να στέκεται απέναντί τους και να τους θυμίζει πως το χώμα που πατάει η ίδια, το Μεγάλο Δέρειο, τα χωριά της περιοχής και ολόκληρη η Θράκη είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας...

Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν τιμάει τα παιδιά της... Ευτυχώς, όμως, συνεχίζουν να υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες που τιμούν την Ελλάδα... Σε ευχαριστούμε Χαρά για το σκληρό -για εσένα- μάθημα που μας δίνεις...

Τμήμα ειδήσεων :elliniki-stratigiki

"Μαύρο" το μέλλον των ΕΑΣ




ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ


Με μελανά χρώματα περιέγραψε το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος μάλιστα άφησε να εννοηθεί πώς η χρηματοδότηση της εταιρείας δεν μπορεί να εξασφαλίζεται με την εγγύηση του Δημοσίου για πολύ ακόμη.Η χρηματοδότηση των ΕΑΣ δεν μπορεί να εξασφαλίζεται με την εγγύηση του Δημοσίου για πολύ ακόμητόνισε ο κ. Μπεγλίτης

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9.89» ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε πώς η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη συγχώνευση της «ημιθανούς» ΠΥΡΚΑΛ και της «πεθαμένης» ΕΒΟ με τα προβλήματα να παρουσιάζονται ουσιαστικά σήμερα.
Παραδέχθηκε δηλαδή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι, για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη συγχώνευση των δύο εταιρειών και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σχέδιο βιωσιμότητας της νέας εταιρείας.

«Έχουμε μία εταιρεία η οποία ουσιαστικά επιβιώνει, για να μην πω φυτοζωεί, μέσα από τις εγγυήσεις του υπουργείου Οικονομικών», επισήμανε ο κ. Μπεγλίτης προκαλώντας αίσθηση με την τοποθέτηση του αυτή, αλλά και ανησυχία για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

«Υπήρξε πράγματι μια καθυστέρηση στην υλοποίηση του δανεισμού από τις τράπεζες του ευρύτερου δημοσίου τομέα λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο τραπεζικός τομέας αυτή την περίοδο. Είμαι σε καθημερινή επαφή με τις τράπεζες, προκειμένου να κάνουν χρήση της εγγύησης του Δημοσίου ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Μπεγλίτης και αναρωτήθηκε αν εταιρείες μπορούν να έχουν αναπτυξιακό μέλλον μέσα από τη συνεχή υποστήριξη των εγγυήσεων του Δημοσίου και του υπουργείου Οικονομικών.

«Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση ότι το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίζεται κάθε μήνα», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

Κατά 81% αυξημένο το κόστος παραγωγής του F-35



Το προβλεπόμενο κόστος του προγράμματος F-35 Joint Strike Fighter της Lockheed Martin Corp είναι αυτή τη στιγμή 382 δισεκατομμύρια δολάρια, 65% υψηλότερο από το εκτιμώμενο ποσό των 232 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν δηλαδή το πρόγραμμα άρχισε το 2002, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Αυτή η συγκεκριμένη προβολή του προγράμματος, προιόν ανάλυσης ανεξάτητων εμπειρογνωμόνων του Αμερικανικού Πενταγώνου αποστέλλεται σήμερα στο Κογκρέσο.

Οι εκθέσεις του γραγείου κόστους-ανάλυσης του Πενταγώνου, αναφέρουν την τιμή ανά μονάδα - συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, της ανάπτυξης και του κόστους κατασκευής - με 112,4 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 81% περισσότερο από την αρχική εκτίμηση των 62 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το κόστος παραγωγής ανά μονάδα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε $ 92,4 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν το 85% υψηλότερο από τα προβλεπόμενα 50 εκατομμύρια δολάρια, όταν το πρόγραμμα άρχισε το 2002.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση σε βασικά σημεία, συμπεριλαμβανομένων την ολοκλήρωση της αναπτυξιακής φάσης και των πτητικών δοκιμών, καταπολέμηση των δοκιμών, αρχής γενομένης πλήρους κλίμακας παραγωγή και στη συνέχεια κηρύσσει την πρώτη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού μονάδες έτοιμος για μάχη.

Οι καθυστερήσεις και η αύξηση του κόστους είναι συνέπεια του ανασχεδιασμού, την αναποτελεσματικότητα στην παραγωγή, τον έλεγχο τωβ προβλημάτων.

Η ανεξάρτητη ομάδα της ανάλυσης του κόστους είναι περισσότερο απαισιόδοξη από εκείνη του γραφείου του προγράμματος της Lockheed Martin, διότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από ιστορικά δεδομένα άλλων προγραμμάτων αεροσκαφών, όπως το F-18 της Boeing και το F-22 της Lockheed Martin.

Η εκτίμηση των 382 δισεκατομμυρίων δολαρίων έρχεται μόλις δύο μήνες μετά την τελευταία εκτίμηση του Πενταγώνου μα το κόστος να προσδιορίζεται σε 328 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η νέα ανάλυση του κόστους συντάχθηκε για να συμμορφωθεί με νόμο του 1982 που απαιτεί την αξιολόγηση του κάθε εξοπλιστικού προγράμματος που υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις για αύξηση του κόσοτυς κατά 50%.

Το Πεντάγωνο θα πρέπει επίσης να πιστοποιήσει προς το Κογκρέσο ότι το πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια. Η πιστοποίηση συνοδεύει τη νέα ανάλυση κόστους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Μπράιαν Γουίτμαν.

τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki