Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009
Ρωσική αμυντική θωράκιση
Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει άλλα 20 αντιβαλλιστικά συστήματα Τράιουμφ σ' όλη τη χώρα έως το 2015. Το σύστημα είναι ικανό να καταρρίψει κάθε τύπο αεροσκάφους και βαλλιστικών πυραύλων.
Ο αναπληρωτής αρχηγός του ρωσικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων σχεδιάζει να αναπτύξει άλλα 20 συστήματα αντιβαλλιστικών πυραύλων S400 Τράιουμφ σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας έως το 2015, μεταδίδουν σήμερα τα πρακτορεία ειδήσεων.
Το σύστημα είναι ικανό να καταρρίψει κάθε τύπο αεροσκάφους και βαλλιστικών πυραύλων, τονίζουν οι ίδιες πηγές.
Η Ρωσία κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει κατ’ επανάληψη επιδείξει τις στρατιωτικές της δυνατότητες στα πλαίσια της αντιπαράθεσής της με τις ΗΠΑ ως προς τα σχέδια της Ουάσιγκτον ν’ αναπτύξει αμυντικό σύστημα στην Κεντρική Ευρώπη, διατρανώνοντας τα δικά της ζωτικά αμυντικά συμφέροντα στην περιοχή.
Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki
Τριμερής συνάντηση για τις Πρέσπες
Άτυπη τριμερής συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας-Αλβανίας-ΠΓΔΜ, πραγματοποιείται σήμερα στις Πρέσπες, με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιοχής του Πάρκου Πρεσπών.
Ωστόσο, από την πλευρά των Σκοπίων έχουν καλλιεργηθεί τις προηγούμενες μέρες προσδοκίες για κατ' ιδίαν συζήτηση από τους δύο πρωθυπουργούς του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενόψει και της αξιολόγησης της χώρας τον επόμενο μήνα από την Ε.Ε
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία την οποία αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος και έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή και δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση δέκα ετών από την έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος των τότε Πρωθυπουργών των τριών χωρών (2 Φεβρουαρίου 2000, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων), με το οποίο διακήρυξαν τη δέσμευσή τους να συνεργασθούν για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών. Αναμένεται η έκδοση παρόμοιου Ανακοινωθέντος μετά το πέρας και της σημερινής τριμερούς συνάντησης.
Η Αθήνα επιδιώκει τη δημιουργία ενός πλαισίου με την εμπλοκή κοινοτικών προγραμμάτων και τεχνογνωσίας, ώστε η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ και η Αλβανία να μπορούν να συνεργάζονται για να αντιμετωπίζουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.
Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)