Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ


Γράφει ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ




"Τα πιο επικίνδυνα ψέματα είναι οι ελαφρώς παραποιημένες αλήθειες" Έλεγε ο Τζωρτζ Λίχτενμπεργκ.

«Πιο επικίνδυνες και απ τις ελαφρώς παραποιημένες αλήθειες, είναι οι ΜΙΣΕΣ αλήθειες» προσθέτω εγώ



Γιατί το έριξα στην «φιλοσοφία»?

Οι αφορμές είναι καθημερινές. Τελευταίο έναυσμα αποτελούν τόσο οι ανακοινώσεις του Υπουργού Ανεργίας, όσο και σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν τους μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτούς δηλαδή που φυλάνε Θερμοπύλες, σε καθημερινή βάση για να μπορούν τα εγχώρια τρωκτικά να το ρίχνουν στο φαγοπότι του εθνικού πλούτου μέχρι σκασμού.




Τόσο από τον Υπουργό όσο και από τους «ερευνητές» του τύπου ειπώθηκαν ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ειπώθηκαν ΜΙΣΕΣ.

Και γίνομαι σαφής




Μισή Αλήθεια πρώτη είναι ότι το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνει ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ. Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση ο πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ αρθρογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης, αναπαράγει την είδηση γράφοντας «Οι στρατιωτικοί παίρνουν, λέει, «πάγια οδοιπορικά»! Πάγια; Από πού; Αν δεν ταξιδεύουν γιατί να πάρουν οδοιπορικά;»




ΝΑΙ κύριοι τα οδοιπορικά είναι πλασματικά, διότι έρχονται ως εξευτελιστικό αντίτιμο των ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ που πραγματοποιούν οι Έλληνες στρατιωτικοί την ώρα που οι κηφήνες του δημοσίου αν ποτέ κληθούν να ρίξουν καμία ώρα παραπάνω ύπνου στο γραφείο τους, αντί για το κρεβάτι του σπιτιού τους επαναστατούν.

Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσα χρήματα παίρνει ένας οποιοδήποτε στρατιωτικός για τις αμέτρητες υπηρεσίες που κάνει σε στρατόπεδα, πλοία, σκηνές, βουνά και λαγκάδια, ΕΚΤΟΣ κανονικού ωραρίου , σε ώρες δηλαδή που οι κηφήνες και τα τρωκτικά είτε μασάνε μέχρι σκασμού, είτε κοιμούνται , είτε τα σπάνε σε κλαμπ και μπουζούκια? ΤΙΠΟΤΑ είναι η απάντηση




Τα πλασματικά λοιπόν οδοιπορικά έρχονται ως «καθρεφτάκι σε ιθαγενή» που το σύστημα νομίζει πως είναι ηλίθιος και τον κοροϊδεύει…



Εδώ θα ήθελα να θυμίσω στον πρωθυπουργό , να ανατρέξει στις οικονομικές μελέτες που είχαν γίνει με εντολή του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, στην δεκαετία του ’80 και είχαν ως αντικείμενο να καθοριστεί το κατά πόσο οι αποδοχές των Ελλήνων στρατιωτικών ανταποκρίνονται στο πραγματικό έργο το οποίο προσφέρουν. Μελέτες που έμειναν στα συρτάρια μόλις έδειξαν πως μόνο για την αντικειμενική αποζημίωση των εκτός ωραρίου ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με τους όρους υπερωριών που ίσχυαν απ το εργατικό δίκαιο για τους λοιπούς εργαζόμενους, έπρεπε να πέσει έξω ο προϋπολογισμός της χώρας.

Για να καταλάβετε γι τι μεγέθη μιλάμε, το 1981 ο Ανδρέας έδωσε στους στρατιωτικούς ένα επίδομα 25.000 δραχμών , το οποίο είχε τεράστια «αγοραστική δύναμη» τότε (Αλήθεια με πόσα σημερινά ευρώ ισοδυναμούν 25.000 δρχ του 1981 ???) το οποίο ωχριούσε μπροστά στο ποσό που έδειξε η μετέπειτα μελέτη ότι αντιστοιχεί στις ουδέποτε πληρωμένες πραγματικές υπερωρίες…




Μισή Αλήθεια δεύτερη είναι ότι υπάρχουν στρατιωτικοί οι οποίοι έχουν βγει στην σύνταξη σε ηλικίες γύρω στα 50. Αλήθεια μεν, αλλά τραγικά ΜΙΣΗ. Ένας Έλληνας αξιωματικός «γύρω» στην ηλικία των 50 «παίζει» ανάμεσα σε τρείς βαθμούς ιεραρχίας. Αντισυνταγματάρχης (στα 50-), συνταγματάρχης ή ταξίαρχος (στα 50+).Επίσης όσο οι βαθμοί «μεγαλώνουν» ιεραρχικά, τόσο λιγοστεύουν οι διαθέσιμες θέσεις. Πρόσφατα μάλιστα είδα άρθρα «ειδικών δημοσιογραφίσκων» που αμφιβάλλω αν έχουν υπηρετήσει την θητεία τους που αναρωτιούνται «τι τους θέλουμε τόσους ταξιάρχους» υπονοώντας πως οι θέσεις πρέπει να λιγοστέψουν κι άλλο. ΔΕΝ θα φέρω αντίλογο ως προς το αν οι θέσεις για κάθε βαθμό είναι αυτές που πρέπει η όχι. Θα αναφέρω όμως έναν «κανονισμό» που σκόπιμα αποκρύπτουν ο οποίος είναι και η βασική αιτία συνταξιοδότησης 50ρηδων.

Πρώτα να διευκρινίσω πως ακόμα και για τους αξιωματικούς ΙΔΙΟΥ βαθμού υπάρχει «δευτερεύουσα» ΕΠΙΣΗΜΗ ιεραρχία με βάση την «παλαιότητά» τους στο στράτευμα.

Τι λέει λοιπόν ο κανονισμός? Ότι αν οι υποψήφιοι να καταλάβουν μια θέση ανώτερου βαθμού είναι περισσότεροι του ενός και την θέση ΔΕΝ την καταλάβει ο παλαιότερος απ αυτούς τότε όλοι οι «παρακαμφθέντες» ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ




ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ»

Αν μεταξύ 10 συνταγματαρχών που κρίνονται μια θέση ταξιάρχου, την θέση την καταλάβει ο 5ος από αυτούς σε παλαιότητα γιατί τον σπρώχνουν τα εκάστοτε κομματικά κυβερνητικά λαμόγια , τότε οι τέσσερεις πρώτοι ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ




ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ




ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ???




Αν πάρετε στα χέρια σας τον πίνακα των 50άρηδων συνταξιούχων του στρατού θα δείτε ότι το 90% ανήκουν ή στην παραπάνω κατηγορία ή είναι σακατεμένοι από τραυματισμούς και ασκήσεις

ΠΡΙΝ λοιπόν αρχίσει να ανακοινώνει ο κάθε βολεμένος υπουργός τις ανοησίες του οφείλει να κάνει μελέτη για τα ΑΙΤΙΑ που οδηγούν στο φαινόμενο με τις πρόωρες αποστρατείες. Αίτια που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλείψουν γιατί αν δεχθούμε πως καταργείται ο παραπάνω κανονισμός, είτε θα γεμίσουμε ανώτατους αξιωματικούς είτε θα εκλείψει κάθε έννοια αξιολόγησης (η οποία φυσικά στην πράξη είναι κομματική για τους ανώτατους) και θα εξαντλούν την ιεραρχία ΟΛΟΙ …!!!




Ας πάμε στην τρίτη μισή αλήθεια που βγήκε στο φως από τους ημιμαθείς ειδήμονες. Δεν είναι άλλη απ το γεγονός ότι κατά την αποστρατεία τους , οι στρατιωτικοί δηλώνουν πλασματικό τόπο κατοικίας μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την τελευταία μονάδα τους για να πάρουν αυξημένο επίδομα οικοσκευής. Ενώ δηλαδή θα μείνει στην Αθήνα και αποστρατεύεται από τη Ρόδο, δηλώνει ότι θα μείνει στο Σουφλί…

Έτσι είναι. Με την μόνη διαφορά ότι για όσα χρόνια οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να συντηρούν ΤΡΙΑ και ΤΕΣΣΕΡΑ σπίτια ΔΕΝ αναρωτήθηκε κανείς πως τα βγάζουν πέρα. Μιλάω γι αυτούς που υπηρετούν στου διαόλου τη μάνα, την στιγμή που η γυναίκα τους δουλεύει στου διαόλου τον πατέρα, και το παιδί τους σπουδάζει στου διαόλου την αδελφή. (Και αν έχουν και 2ο τέκνο αυτό σπουδάζει στου διαόλου τον μπατζανάκη…)




Αναρωτήθηκε κανείς πόσοι είναι αυτοί? Αναρωτήθηκε κανείς πως επιβιώνουν με μισθούς πείνας? Παραβλέποντας το γεγονός ότι έχουν οργώσει για δεκαετίες την Ελλάδα, το επίδομα της τελευταίας μετακόμισης τους μάρανε




Το ότι την μισή τους ζωή (μπορεί και παραπάνω) την περνάνε ΜΑΚΡΙΑ απ τον πραγματικό τόπο συμφερόντων και κατοικίας τους το πληρώνει κανείς?

Οι δημοσιογραφίσκοι της κρατικής τηλεόρασης έκαναν λίγα νυχτερινά με τις φωτιές της Αττικής, και το συλλογικό τους όργανο απαίτησε ξεδιάντροπα ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!!! Οι κόπροι του κοινοβουλίου παίρνουν ειδικά επιδόματα αν προέρχονται από επαρχία, και οι παντός είδους κρατικοδίαιτοι κηφήνες δεν το κουνάνε ρούπι απ τη βάση τους αν δεν τους τα «στάξουν»…

Η χώρα που κατά δήλωση μοίραζε τριχίλιαρα σε μαϊμού πυρόπληκτους, η χώρα που αποδέχεται τις μαϊμού δηλώσεις των κλεφταράδων ιατρών του Κολωνακίου και των τρωκτικών του κρατικού πλούτου ενοχλήθηκε από την τελευταία δήλωση τόπου κατοικίας μιας ομάδας ανθρώπων που την υπηρετούν συνειδητά μια ζωή για να το ρίχνουν στο φαγοπότι τα λαμόγια με την ησυχία τους




Μα και καλά , τις αλήθειες να μην τις λέμε?




Να τις λέτε κύριοι, αλλά να απαιτείτε και δίκαιες διορθώσεις.

Να ζητάτε κατάργηση πλαστών οδοιπορικών, κατάργηση «νεαρών» συνταξιούχων και αυστηρό έλεγχο επιδομάτων αλλά να ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ




Αν δεν αντέχει να δώσει το κράτος αυτά που ΑΞΙΖΟΥΝ, ας δώσει αυτά που αντικειμενικά ΠΡΕΠΕΙ βάσει του εργατικού δικαίου που ισχύει για όλους πλην των στρατιωτικών και ας κόψει όσα καταγγέλλετε




Και το κυριότερο. Να τις λέτε τις αλήθειες κύριοι αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ

Πηγή http://radar-gr.blogspot.com

Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Δεν ήταν στόχος του Λονδίνου η ανατροπή του Σαντάμ


Η ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν δεν ήταν ποτέ στόχος του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο προσπάθησε την αποφυγή του πολέμου στο Ιράκ το 2003, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Τόνι Μπλερ για το 2001- 2006, Τζακ Στρο.


"Ποτέ δε μοιραστήκαμε την πολιτική των ΗΠΑ για την αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράκ ως στόχου της εξωτερικής μας πολιτικής", δήλωσε ο κ. Στρο, προσθέτοντας ότι το 2002 "δεν ήταν καθόλου μυστικό ότι η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ με την υποστήριξη της Βρετανίας αποτελούσε μια πιθανότητα".

Μιλώντας στην επιτροπή που ερευνά τη συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ, ο Τζακ Στρο που είναι σήμερα υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι έχει βαθύτατα μετανιώσει για την απώλεια ζωών στο Ιράκ, αλλά υπερασπίστηκε την απόφαση του να υποστηρίξει την αμερικανική επέμβαση του 2003.

"Τότε πίστευα και ακόμη πιστεύω ότι κάναμε τις καλύτερες κρίσεις που θα μπορούσαμε σε εκείνες τις συνθήκες", ανέφερε ο Τζακ Στρο. "Πάνω από όλα ήταν οι μεγάλες απώλειες ζωών των στρατιωτών και των πολιτών μας και πολλών χιλιάδων Ιρακινών. Λυπάμαι βαθύτατα για αυτό", πρόσθεσε ωστόσο ο Βρετανός υπουργός.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Aπαγόρευση της μαντίλας στο γαλλικό δημόσιο


Η πλήρης απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας θα είναι απόλυτη στον δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα ο κομμουνιστής βουλευτής Αντρέ Γκερίν, πρόεδρος κοινοβουλευτικής επιτροπής αρμόδιας για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα στη Γαλλία.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Στους δημόσιους χώρους που είναι ανοικτοί για το κοινό η ολοκληρωτική απαγόρευση της μαντίλας θα είναι απόλυτη», δήλωσε ο κ. Γκερίν μιλώντας στην εφημερίδα «Φιγκαρό» λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της έκθεσης της επιτροπής.



Αφού εξέφρασε την ευχή να θεσπιστεί «ένας γενικός νόμος» υπογράμμισε την αναγκαιότητα να ξεκινήσει μεγάλος αγώνας κατά της μπούρκα που δεν είναι άστοχο να πει κανείς ότι είναι «το ορατό σημείο ενός παγόβουνου μαύρης αντίδρασης».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL ανέφερε ότι «την ιδέα ενός γενικού νόμου συμμερίζεται η πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής» της οποίας ηγείται.

Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να απαγορεύσει την ισλαμική μαντίλα που την φορούν περίπου δύο χιλιάδες γυναίκες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ και ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τάχθηκε υπέρ μιας απόφασης του κοινοβουλίου «χωρίς διφορούμενα».

Μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων (57%) υποστηρίζει την ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει τη μαντίλα σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos και φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Le Point».




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Το τουρκικό ΓΕΣ επιβεβαίωσε σενάριο συνομωσίας που ενέπλεκε την Ελλάδα


Το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε το σχεδιασμό στρατιωτικών σεμιναρίων και ασκήσεων με σκοπό τη δημιουργία χάους εντός της Τουρκίας και έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα, την ύπαρξη του οποίου αποκάλυψε την Τετάρτη η τουρκική εφημερίδα "Ταράφ".

Το επιτελείο χαρακτηρίζει απαράδεκτους τους "ισχυρισμούς" της εφημερίδας, αλλά τονίζει ότι το "επιχειρησιακό σχέδιο" στο οποίο αναφερόταν η εφημερίδα, είναι πραγματικότητα.


Στην ανακοίνωση του επιτελείου αναφέρεται ότι "σκοπός του Σεμιναρίου Σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη των Επιχειρησιακών Σχεδίων που ετοιμάζονται σχετικά με την εξωτερική απειλή και η διασφάλιση της εκπαίδευσης του σχετικού προσωπικού. Το Σεμινάριο εφαρμόστηκε στο πλαίσιο σεναρίου, το οποίο περιλάμβανε περίοδο συνεχώς αυξανόμενης έντασης".

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το Σεμινάριο "ασχολήθηκε και με θέματα στρατιωτικού νόμου, ο οποίος εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις πολέμου ή σε περιπτώσεις εμφάνισης καταστάσεων όπου ο πόλεμος καθίσταται αναγκαίος".

Το επιτελείο αναφέρει ότι "δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κάποιος που διαθέτει νου και συνείδηση, τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σχετικά με το Σχέδιο αυτό".

Η εφημερίδα έγραψε την Τετάρτη ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανατροπή της κυβέρνησης, ανώτατοι αξιωματικοί είχαν καταρτίσει σχέδια για κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπονταν πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, με σκοπό να καταρριφθεί τουρκικό αεροσκάφος από ελληνικό. Ταυτόχρονα, τα σχέδια προέβλεπαν αύξηση της στρατιωτικής κινητικότητας στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Η εφημερίδα επανέρχεται την Πέμπτη και αποκαλύπτει τα ονόματα των 36 δημοσιογράφων που σύμφωνα με τα σχέδια αυτά θα συλλαμβάνονταν μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Μεταξύ τους υπάρχουν γνωστά ονόματα, όπως του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σενάρια προέβλεπαν τη σύλληψη συνολικά 200.000 ατόμων. 'Όλα αυτά, για την αντιμετώπιση της "εσωτερικής απειλής" που, σύμφωνα με τα σχέδια, ήταν ο ισλαμικός αναχρονισμός.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Νετανιάχου: "Παραμένει η Ισραηλινή παρουσία"


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι ακόμα και μετά τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, το Ισραήλ θα διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στο ανατολικό τμήμα της Δυτικής Όχθης, στα σύνορα με την Ιορδανία.

Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για να εμποδιστεί η διακίνηση όπλων στην περιοχή.



Οι δηλώσεις Νετανιάχου έγιναν λίγες ώρες πριν αρχίσει ο νέος κύκλος συνομιλιών του Τζορτζ Μίτσελ, απεσταλμένου του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαρακ Ομπάμα, στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα. Ο Αμερικανός διπλωμάτης θα επισκεφτεί την περιοχή σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή, στο πλαίσιο της αμερικανικής προσπάθειας για επανάληψη του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο Νετανιάχου, δεν μπορεί να ανεχθεί να γίνει στη Δυτική Όχθη ό,τι συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας, απ όπου Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών και "αυτό απαιτεί ισραηλινή παρουσία στην ανατολική πλευρά ενός πιθανού παλαιστινιακού κράτους", δήλωσε ο Νετανιάχου.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Απάντηση Αιτής στις επικρίσεις περί κηδεμονίας από τις ΗΠΑ


Η ηγεσία της Αϊτής διαβεβαίωσε ότι η χώρα δε βρίσκεται "υπό κηδεμονία" και ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου έγινε ύστερα από δικό της αίτημα.


"Είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί βρίσκονται εδώ ύστερα από δικό μας αίτημα για να μας βοηθήσουν στα θέματα της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής βοήθειας", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αϊτής Ζαν-Μαξ Μπελερίβ στο γαλλικό ραδιοσταθμό RTL.

Σύμφωνα με τον αϊτινό πρωθυπουργό, η βοήθεια από διαφορετικούς στρατούς σ' έναν ελεγχόμενο βαθμό και στο πλαίσιο ενός διαλόγου είναι ευπρόσδεκτη στην Αϊτή.

Στο ίδιος μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου Ρενέ Πρεβάλ.

Οι ΗΠΑ προβλέπεται να αποστείλουν επιπλέον 4.000 στρατιώτες αυξάνοντας σε 15.000 τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών στην Αϊτή.

Η ανάπτυξη της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης έχει επικριθεί έντονα από τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, αλλά και τη Γαλλία.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 80.000, σύμφωνα με την Κομισιόν, οι άστεγοι υπολογίζονται στα δύο εκατομμύρια, ενώ 250.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας.

Ο αμερικανικός στρατός, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχει παραδώσει 400.000 μπουκάλια νερό και 300.000 μερίδες φαγητό. Και στα νοσοκομεία, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν υπάρχουν φάρμακα για αναισθησία και άνθρωποι χειρουργούνται μόνο με παυσίπονα.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις θα ενισχύσουν το Στόλο της Βαλτικής


Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις θα ενισχύσουν το στόλο τους στη Βαλτική ως απάντηση στα αμερικανικά σχέδια για την ανάπτυξη πυραύλων Patriot στην Πολωνία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA, επικαλούμενο ανώνυμο ανώτατο αξιωματούχο του Ναυτικού.


"Τα επίγεια, υποθαλάσσια και εναέρια στοιχεία του Στόλου της Βαλτικής θα ενισχυθούν", μετέδωσε το RIA επικαλούμενο τη συγκεκριμένη πηγή.

Εκπρόσωπος των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Πολωνία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία το Νοέμβριο με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων Patriot στο έδαφος της Πολωνίας, που είναι χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Πολωνία, ανήσυχη με την πιο δυναμική εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, διαμαρτύρεται εδώ και καιρό γιατί δεν φιλοξενεί στο έδαφός της αμερικανικά στρατεύματα ή μεγάλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις παρότι έχει στείλει στρατεύματά της να συνδράμουν τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον κυπριακό ελληνισμό


Tη στήριξη της Ελλάδας στον κυπριακό ελληνισμό επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κ. Παπούλιας δήλωσε ότι παρακολουθεί με πολλή προσοχή και αγωνία τις εξελίξεις και στο εσωτερικό μέτωπο και στις συνομιλίες και υπογράμμισε:

"Είμαστε δίπλα σας. Εσείς δίνετε την κατεύθυνση και εμείς, μαζί με σας, προμαχούντες".

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης, αφού τόνισε ότι το κλίμα που συνάντησε, ερχόμενος στην Αθήνα, ήταν τόσο ευνοϊκό όσο κι ο καιρός, σημείωσε ότι χωρίς αμφιβολία, όποτε ζητήσαμε τη βοήθεια της Ελλάδας βρήκαμε ανταπόκριση.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη βαθιά ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού, γιατί τις κρίσιμες ώρες, όπως είπε, η μόνη ανιδιοτελής στήριξη είναι αυτή της Ελλάδας.

"Γι αυτό και πετύχαμε πολλά όταν είχαμε το όραμα της κοινής στρατηγικής και συνεργασίας. Ένα κλασικό παράδειγμα ήταν το ακατόρθωτο: Η Κύπρος, με άλυτο το κυπριακό πρόβλημα, να μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki