Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010
"ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ": ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
H Toυρκία δεν ανήκει στην Ε.Ε.. Φυσικά, είναι και εκτός ευρωζώνης. Λαμβάνει δάνεια από τον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά «δεν παραδίδει τμήμα της εθνικής κυριαρχίας της». Θα «έκτιζε ζωντανούς» τους ελεγκτές στην είσοδο του υπουργείου Άμυνας στην Άγκυρα αν τυχόν εμφανίζονταν δύο υπαλληλίσκοι της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών για να ελέγξουν και να "συστήσουν" επί θεμάτων του αμυντικού προϋπολογισμού της, όπως συνέβη σε εμάς που είμαστε «εθνικά κυρίαρχοι». Και μάλιστα η Τουρία δεν απειλείται από εξωτερικούς εχθρούς. Απειλεί και διεκδικεί.
Αλλά ουδέποτε πέρασε τη διαδικασία της απόλυτης ξεφτίλας και της τρομοκρατίας των αριθμών που περνά σήμερα η χώρα μας. Μία χώρα, η Ελλάδα, της οποίας οι τράπεζες παρουσιάζουν μόνιμα υψηλή κερδοφορία (μοναδικές τράπεζες, παγκοσμίως, οι ελληνικές, που στο σύνολό τους είναι κερδοφόρες!) και τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως η οικοδομή συναγωνίζοναι σε αξία ανά τ.μ. το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη κλπ. Αυτή η χώρα κινδυνεύει, λένε, με πτώχευση!
Έχετε ξαναδεί χώρα με τόσο κερδοφόρο τραπεζικό τομέα να πτωχεύει; Μάλλον όχι, γιατί δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία των οικονομιών τέτοια χώρα.
Την ίδια στιγμή η Τουρκία ετοιμάζεται να ανακοινώσει την έναρξη ενός ακόμα κολοσσιαίου εξοπλιστικού προγράμματος, με το οποίο πιστεύει ότι θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων (σταθερών από το 1955) στην εξωτερική πολιτική μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Μέχρι το τέλος Μαρτίου ανακοινώνεται από το ΔΝΤ το νέο δάνειο που θα της χορηγηθεί και τότε θα ανακονωθεί και το εξοπλιστικό πρόγραμμά της.
Το 2008 το ΔΝΤ, την "παρακαλούσε" να της πουλήσει ένα ακόμα δάνειο, αλλά η Τουρκία αρνήθηκε. Τώρα το συζητά, αλλά με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
Εμείς φοβόμαστε να αγοράσουμε ανταλλακτικά και βενζίνη για τα αεροσκάφη μας, γιατί έτσι μας αναγκάζουν. Λένε ότι "χρωστάτε 300 δισεκατομμύρια ευρώ", αλλά δεν μας λένε ποιοι ήταν οι οικονομικοί διαχειριστές της χώρας τελευταία 30 χρόνια για να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Ποιοι ήταν οι έχοντες την ευθύνη οικονομικής διαχείρισης της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια; Οι πρωθυπουργοί και οι οικονομικοί υπουργοί. Αν δεχθούμε ότι υπάρχει πτώμα, υπάρχει και θύτης. Θα τιμωρηθούν οι έχοντες την ευθύνη;
Αστεία πράγματα. Πριν τρεις ημέρες έδωσαν από τον κρατικό προϋπολογισμό κοντά ένα εκατομμύριο ευρώ σε κάθε ένα από τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών, έτσι για "χαρτζιλίκι". Βέβαια, "σταγόνα στον ωκεανό" μπροστά στα λοιπά έργα και ημέρες τους σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση του τόπου.
Το βέβαιο είναι ότι οι Έλληνες πολίτες που καλούνται να πληρώσουν τα "σπασμένα" της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, δεν ήταν οι διαχειριστές αυτού του αίσχους που εξόντωσε τη μεσαία τάξη και έκανε τους πλούσιους, κροίσους και τους φτωχούς, επαίτες. Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πραγματικός κίνδυνος και η απειλή είναι κατά της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτή υποβλέπουν, μέσω της "οικονομικής κρίσης". Θέλουν να μας βάλουν χαλινάρι. Θα το δεχθούμε;
Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
Βοήθεια στην Αϊτή στέλνει η Ελλάδα....
Μεγάλη αποστολή βοήθειας οργανώνει η Ελλάδα για τη σεισμόπληκτη Αϊτή, στην οποία μετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με ιατρικά κυρίως στελέχη, αλλά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Υγείας, παρακολουθούν πάρα πολύ στενά και με μεγάλη αγωνία τη δραματική κατάσταση που υπάρχει στην Αϊτή», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Οργανώνουμε μία μεγάλη αποστολή και στέλνουμε επίσης φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, έτσι ώστε να είμαστε κοντά στον λαό μιας χώρας που τη συνδέουν στενοί ιστορικοί δεσμοί με την Ελλάδα».
Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki
Στην Άγκυρα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ
Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί στην Τουρκία ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ στον απόηχο της νέας διπλωματικής κρίσης που ξέσπασε προ ημερών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Εχούντ Μπαράκ συνοδεύεται από τον γενικό διευθυντή και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου του, Ούντι Σάνι και Αμος Γκιλάντ αντίστοιχα.
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Βετσντί Γκονούλ και τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, οι συνομιλίες θα έχουν ως θέμα σημαντικά εξοπλιστικά συμβόλαια.
Η Τουρκία υπήρξε σύμμαχος του Ισραήλ στην περιοχή επί σειρά ετών μετά την υπογραφή το 1996 συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας. Όμως, οι σχέσεις των δύο χωρών διαταράχθηκαν έπειτα από την καταστροφική ισραηλινή στρατιωτική εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο χρόνο.
Πριν από μερικές ημέρες, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν ταπείνωσε ενώπιον των δημοσιογράφων τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Ισραήλ, διαμαρτυρόμενος για την μετάδοση τουρκικής τηλεταινίας, την οποία το Ισραήλ θεώρησε αντισημιτική.
Στη συνέχεια ο Ντάνι Αγιαλόν ζήτησε συγγνώμη, αφού η Άγκυρα απείλησε με ανάκληση του πρεσβευτή της.
Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki
Σερβική οργή για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Μαυροβουνίου-Κοσόβου
Η Σερβία διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Μαυροβούνιο για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο και ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στην Ποντγκόριτσα.
Σε ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι επιδόθηκε στον πρεσβευτή του Μαυροβουνίου «διακοίνωση διαμαρτυρίας για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την Πρίστινα και ανακλήθηκε στο Βελιγράδι για διαβουλεύσεις ο πρεσβευτής της Σερβίας στην Ποντγκόριτσα».
Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η κίνηση του Μαυροβουνίου υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και δυσκολεύει τις προσπάθειες του Βελιγραδίου για βελτίωση των σχέσεων με τους γείτονες.
Το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο εγκαθίδρυσαν την Παρασκευή διπλωματικές σχέσεις με την ανταλλαγή επιστολών των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Μίλαν Ρότσεν και Σκεντέρ Χισένι.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι ο Μίλαν Ρότσεν επισήμανε προς τον ομόλογό του την ανάγκη να επιλυθεί μόνιμα το καθεστώς της κοινότητας των Μαυροβούνιων στο Κόσοβο και εκτίμησε ότι η σύναψη διπλωματικών σχέσεων θα ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.
Η Ποντγκόριτσα αγνόησε τις συστάσεις του Βελιγραδίου να αναβάλει τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Κόσοβο, έως ότου εκδοθεί η γνωμάτευση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, όπου εξετάζεται η προσφυγή της Σερβίας κατά της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.
Το Μαυροβούνιο αναγνώρισε την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου στις 9 Οκτωβρίου 2008 και η Σερβία αντιδρώντας απέλασε την πρέσβειρά του από το Βελιγράδι.
Η πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Σερβίας-Μαυροβουνίου επήλθε ένα χρόνο αργότερα.
Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)