Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ραντάρ τεχνολογίας AESA για τα ελληνικά υπό εκσυγχρονισμό F-16;


Σύμφωνα με δημοσίευμα του κορυφαίου περιοδικού αεροπορικών θεμάτων Flight International, η Raytheon βρίσκεται πολύ κοντά στη πρώτη διεθνή πώληση του RACR (Raytheon Advanced Combat Radar) που ενσωματώνει τεχνολογία AESA, έχοντας κατά 90% κοινό λογισμικό με το ραντάρ APG-78 των F-18E/F Super Hornet.
Mετά την έγκριση άδειας εξαγωγής από την αμερικανική κυβέρνηση, η εταιρία στοχεύει σε δύο δυνητικούς πελάτες που θα εκσυγχρονίσουν τον στόλο των F-16 που διαθέτουν στα επόμενα δύο χρόνια, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη Ν. Κορέα και την Ελλάδα.
Σε περίπτωση που επιλεγεί η πρωτοποριακή λύση του RACR για τα ελληνικά F-16, η Πολεμική Αεροπορία αναμφίβολα θα αναβαθμιστεί, διατηρώντας το ποιοτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τη Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκίκή Πολεμική Αεροπορία προέβη στην εφαρμογή εκσυγχρονισμού των μαχητικών της F-16, βάση του προτύπου CCIP. Η είσοδος των κορυφαίων τεχνολογικά ραντάρ AESA στο ελληνικό οπλοστάσιο πιθανότατα θα επηρεάσει τη πορεία του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους, τόσο χρονικά όσο και ποιοτικά.


Πηγή:elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.