Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Εκλεψαν τη σορό του Τάσου Παπαδόπουλου


Σε πολιτικο-αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται η πρωτοφανής υπόθεση της κλοπής από αγνώστους του λειψάνου του τέως Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου από τον τάφο του στο Κοιμητήριο Δευτεράς, έξω από τη Λευκωσία. Η μακάβρια είδηση ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου με την κυπριακή αστυνομία να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα από την απαγωγή του λειψάνου από ανεγκέφαλους υπερπατριώτες ή κοινούς εγκληματίες με σκοπό την είσπραξη λύτρων, έως ακόμα το πιο ακραίο την ανάμειξη της τουρκικής ΜΙΤ.


Οι δράστες φαίνεται πως είχαν προετοιμάσει καλά την μακάβρια πράξη τους. Επέλεξαν να βεβηλώσουν τον τάφο ξημερώματα της Παρασκευής κάτω από καταρρακτώδη βροχή ώστε να μην αφήσουν ίχνη. Επέλεξαν την συγκεκριμένη ημέρα που κορυφώνονταν οι προετοιμασίες για το ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου και την ώρα που ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας απουσίαζε από το νησί συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Με μια βαριοπούλα έσπασαν την μαρμάρινη πλάκα που σκέπαζε τον τάφο, έβγαλαν έξω το φέρετρο, πήραν μαζί τους το λείψανο και άφησαν το φέρετρο μερικά μέτρα μακριά από τον τάφο. Η αστυνομία ενημερώθηκε για το μακάβριο γεγονός από ένα μέλος της πρώην φρουράς του πρώην Προέδρου, ο οποίος πήγαινε καθημερινά στο κοιμητήριο ώστε να μένει συνεχώς αναμμένο το καντήλι στον τάφο. Τις έρευνες διεξάγει η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ στο Κοιμητήριο βρέθηκαν ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας κ. Α. Ιατρόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Κ. Μηχαηλίδης και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και προσωπικός φίλος του Τάσσου Παπαδόπουλου κ. Μ. Κεραυνός. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, έφθασαν στο κοιμήτηριο και μέλη της οικογένειας του θανόντος Προέδρου.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος απεβίωσε, μετά από μακρά μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, στις 12 Δεκεμβρίου 2008 και η πολιτική ηγεσία της Κύπρου είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει το ετήσιο μνημόσυνό του, το Σάββατο από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Κάτω Δευτερά. Η οικογένεια του πρώην Προέδρου ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι το μνημόσυνο θα τελεσθεί κανονικά και ήδη πολιτικές οργανώσεις προγραμματίζουν να το μετατρέψουν σε συλλαλητήριο. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ο πέμπτος κατά σειρά Πρόεδρος της Κύπρου και ήταν ένας από τους ανθρώπους που πολιτική του διαδρομή τους ταυτίσθηκε με τη σύγχρονη ιστορία του νησιού. Αντιτάχθηκε στην αποδοχή του Σχεδίου Ανάν, το 2004, παρα τις εξωτερικές πιέσεις που δέχθηκε τότε από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, αλλά και από την κεντροδεξιά παράταξη στη μεγαλόνησο. Ο υιός του κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είναι βουλευτής, σημαντικό στέλεχος του ΔΗΚΟ και από τους πολιτικούς που συχνά επικρίνει τον Πρόεδρο Χριστόφια για την πολιτική του στο κυπριακό.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν διάφορα σενάρια. Ένα απ΄αυτά είναι να έκλεψαν την σωρό ανεγκέφαλοι εθνικιστές για να αναβιώσουν τον «Παπαδοπουλισμό», την σκληρή, δηλαδή γραμμή στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό. Δεν είναι τυχαίο, ότι η βεβήλωση του τάφου έγινε 24ωρες μετά την έκκληση του Προέδρου Χριστόφια προς τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ για εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την εφαρμογή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Το δεύτερο σενάριο, που θεωρείται και πιθανόν, είναι η «απαγωγή» να έγινε από εγκληματίες με σκοπό την είσπραξη λύτρων από την εύπορη οικογένεια του πρώην Προέδρου. Το τρίτο σενάριο δεν αποκλείει την προβοκάτσια, ενώ κυκλοφορεί δειλά και ένα τέταρτο με την ανάμειξη της τουρκικής ΜΙΤ. Το τελευταίο σενάριο κυκλοφορούν οπαδοί του πρώην Προέδρου.




Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.