Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ολοκληρώθηκε το 70% των εργασιών ανακατασκευής του αεροπλανοφόρου Admiral Gorshkov


Τα ρωσικά ναυπηγεία Severodvinsk ανακοίνωσαν ότι έχουν ολοκληρώσει το 70% των εργασιών ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του αεροπλανοφόρου Vikramaditya, πρώην Admiral Gorshkov, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο ινδικό Ναυτικό.

Σχεδόν όλα τα μεγάλα και ογκώδη υποσυστήματα έχουν εγκατασταθεί στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων, των καυστήρων και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Επιπρόσθετα 330 χλμ καλωδίων έχουν τοποθετηθεί, οι εργασίες στους εσωτερικούς χώρους έχουν ολοκληρωθεί ή πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθούν. Το επόμενο βήμα είναι η συναρμολόγηση του κινητήριου συστήματος, και η ολοκλήρωση του κλιματιστικού συστήματος.

Κατά το ναυπηγείο, οι εργασίες προχωράνε κανονικά και υπολογίζεται ότι στα τέλη του 2011 θα ξεκινήσουν οι θαλάσσιες δοκιμές του πλοίου. Η ανακατασκευή του αεροπλανοφόρου υπογράφηκε το 2004 και το αρχικό συμβόλαιο είχε συνολικό ύψος 974 εκατ. δολάρια από τα οποία τα 530 εκατ. δολάρια αφορούσαν την αγορά 16 αεροσκαφών MiG-29K και ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Ka-31 και Ka-27, με τα υπόλοιπα 444 εκατ. δολάρια να προορίζονται για τις εργασίες στο πλοίο.

Αν και το πλοίο έπρεπε να παραδοθεί το 2008, με την Ινδία να έχει καταβάλει μέχρι το 2007 458 εκατ. δολάρια, οι εργασίες στο πλοίο δεν είχαν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος από την Ινδία, μέχρις ότου λυθεί το ζήτημα της προόδου των εργασιών.

Ακολούθησε περίοδος συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών και κατάληξη σε συμφωνία για την παράδοση του πλοίου στο ινδικό Ναυτικό το 2012.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.