Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

"ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ": ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ


H Toυρκία δεν ανήκει στην Ε.Ε.. Φυσικά, είναι και εκτός ευρωζώνης. Λαμβάνει δάνεια από τον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά «δεν παραδίδει τμήμα της εθνικής κυριαρχίας της». Θα «έκτιζε ζωντανούς» τους ελεγκτές στην είσοδο του υπουργείου Άμυνας στην Άγκυρα αν τυχόν εμφανίζονταν δύο υπαλληλίσκοι της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών για να ελέγξουν και να "συστήσουν" επί θεμάτων του αμυντικού προϋπολογισμού της, όπως συνέβη σε εμάς που είμαστε «εθνικά κυρίαρχοι». Και μάλιστα η Τουρία δεν απειλείται από εξωτερικούς εχθρούς. Απειλεί και διεκδικεί.

Αλλά ουδέποτε πέρασε τη διαδικασία της απόλυτης ξεφτίλας και της τρομοκρατίας των αριθμών που περνά σήμερα η χώρα μας. Μία χώρα, η Ελλάδα, της οποίας οι τράπεζες παρουσιάζουν μόνιμα υψηλή κερδοφορία (μοναδικές τράπεζες, παγκοσμίως, οι ελληνικές, που στο σύνολό τους είναι κερδοφόρες!) και τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως η οικοδομή συναγωνίζοναι σε αξία ανά τ.μ. το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη κλπ. Αυτή η χώρα κινδυνεύει, λένε, με πτώχευση!

Έχετε ξαναδεί χώρα με τόσο κερδοφόρο τραπεζικό τομέα να πτωχεύει; Μάλλον όχι, γιατί δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία των οικονομιών τέτοια χώρα.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία ετοιμάζεται να ανακοινώσει την έναρξη ενός ακόμα κολοσσιαίου εξοπλιστικού προγράμματος, με το οποίο πιστεύει ότι θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων (σταθερών από το 1955) στην εξωτερική πολιτική μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Μέχρι το τέλος Μαρτίου ανακοινώνεται από το ΔΝΤ το νέο δάνειο που θα της χορηγηθεί και τότε θα ανακονωθεί και το εξοπλιστικό πρόγραμμά της.

Το 2008 το ΔΝΤ, την "παρακαλούσε" να της πουλήσει ένα ακόμα δάνειο, αλλά η Τουρκία αρνήθηκε. Τώρα το συζητά, αλλά με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Εμείς φοβόμαστε να αγοράσουμε ανταλλακτικά και βενζίνη για τα αεροσκάφη μας, γιατί έτσι μας αναγκάζουν. Λένε ότι "χρωστάτε 300 δισεκατομμύρια ευρώ", αλλά δεν μας λένε ποιοι ήταν οι οικονομικοί διαχειριστές της χώρας τελευταία 30 χρόνια για να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Ποιοι ήταν οι έχοντες την ευθύνη οικονομικής διαχείρισης της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια; Οι πρωθυπουργοί και οι οικονομικοί υπουργοί. Αν δεχθούμε ότι υπάρχει πτώμα, υπάρχει και θύτης. Θα τιμωρηθούν οι έχοντες την ευθύνη;

Αστεία πράγματα. Πριν τρεις ημέρες έδωσαν από τον κρατικό προϋπολογισμό κοντά ένα εκατομμύριο ευρώ σε κάθε ένα από τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών, έτσι για "χαρτζιλίκι". Βέβαια, "σταγόνα στον ωκεανό" μπροστά στα λοιπά έργα και ημέρες τους σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση του τόπου.

Το βέβαιο είναι ότι οι Έλληνες πολίτες που καλούνται να πληρώσουν τα "σπασμένα" της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, δεν ήταν οι διαχειριστές αυτού του αίσχους που εξόντωσε τη μεσαία τάξη και έκανε τους πλούσιους, κροίσους και τους φτωχούς, επαίτες. Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πραγματικός κίνδυνος και η απειλή είναι κατά της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτή υποβλέπουν, μέσω της "οικονομικής κρίσης". Θέλουν να μας βάλουν χαλινάρι. Θα το δεχθούμε;


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.