Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Η Γαλλία υποστηρίζει νέα δέσμευση των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή


Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στην αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον ότι η Γαλλία "θα υποστηρίξει μια νέα δέσμευση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή", σε συνομιλία τους που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ανακοίνωσε το μέγαρο των Ηλυσίων.


Ο πρόεδρος Σαρκοζί έκανε τη δήλωση αυτή στην κ. Κλίντον για να "ξαναρχίσει σύντομα η ειρηνευτική διαδικασία" μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, προσθέτει η ίδια πηγή.

Ο κ. Σαρκοζί, "επανέλαβε επίσης την πεποίθησή του ότι μια διεθνής διάσκεψη είναι ο κατάλληλος τρόπος για να τεθούν τα δύο μέρη γύρω από ένα τραπέζι".

Σχετικά με το Ιράν, ο Σαρκοζί εκτίμησε ότι "έφθασε η ώρα για να εξαχθούν συμπεράσματα από αυτούς τους μήνες των μάταιων προσπαθειών" για να πειστεί η Τεχεράνη να εγκαταλείψει τα σχέδια της για πυρηνικά για στρατιωτικούς σκοπούς", ανέφερε η ίδια πηγή.

Η Γαλλία, από την τη Δευτέρα θα αναλάβει για ένα μήνα την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τέλος, σχετικά με την Αϊτή, Νικολά Σαρκοζί απότισε και πάλι φόρο τιμής στην "ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα» των Αμερικανών, και επαίνεσε τον "ζωτικό ρόλο» των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή τη χώρα που καταστράφηκε από σεισμό.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.