Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ζήτησε επανέναρξη των συνομιλιών



Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να επαναλάβουν άμεσα τις μεταξύ τους συνομιλίες προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην πορεία προς την επίλυση των διαφωνιών τους.


"Μόνιμα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, των συνόρων, των προσφύγων, της ασφάλειας, του εποικισμού και του νερού θα πρέπει να επιλυθούν μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων" δήλωσε ο γγ του ΟΗΕ, σε ένα μήνυμα του προς τη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη της Ισραηλο-παλαιστινιακής ειρήνης, που διεξάγεται στην Μάλτα.

"Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, το Ισραήλ θα πρέπει να απέχει από το να κάνει βήματα, τα οποία μπορεί να προκαταλάβουν τις διαπραγματεύσεις και να δημιουργήσουν εντάσεις" πρόσθεσε ο Μπαν Κι μουν, αναφερόμενος στην επέκταση των εβραϊκών εποικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την εκδίωξη των Παλαιστινίων από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών, ο ισραηλινός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας έχει προκαλέσει "παρατεταμένη ταλαιπωρία" στους Παλαιστίνιους, ενώ τον χαρακτήρισε "απαράδεκτο και αντιπαραγωγικό" για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση των κατεστραμμένων από τον πόλεμο περιοχών.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπαν Κι μουν καταδίκασε τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα "οι οποίες αδιακρίτως στοχεύουν κατά ισραηλινών αμάχων".


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.