Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιδρομές εναντίον αμάχων


Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ζήτησε την Κυριακή να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων σε αφγανικά χωριά ώστε να αποφευχθούν οι απώλειες ανάμεσα σε αμάχους.


"Πιστεύουμε πως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν διεξάγεται στα αφγανικά χωριά και σπίτια. Θεωρούμε πως ο πόλεμος αυτός πρέπει να διεξαχθεί στα ιερά και στους τόπους εκπαίδευσης, αλλά και στους παράγοντες που δημιουργούν κίνητρα και στις οικονομικές πηγές πέρα από τα αφγανικά σύνορα", τόνισε ο Καρζάι στην ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

"Για το λόγο αυτό ο αφγανικός λαός έχει ως προτεραιότητα να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σε αφγανικά χωριά: να σταματήσουν οι νυχτερινές επιδρομές σε σπίτια και οι συλλήψεις Αφγανών μέσα στα σπίτια τους", είπε χαρακτηριστικά.

"Οι θάνατοι αμάχων έχουν μειωθεί, αλλά θα θέλαμε να πάψουν να υπάρχουν", πρόσθεσε ο αφγανός πρόεδρος.

Ο Καρζάι επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό των ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, διεθνών υπηρεσιών και του ΟΗΕ να σταματήσουν τις παράλληλες με την αφγανική κυβέρνηση δραστηριότητες και να αναλάβουν το ρόλο του υποστηρικτή και όχι του ανταγωνιστή.

"Κάθε δραστηριότητα των διεθνών φίλων μας που γίνεται παράλληλα με την λειτουργία της κυβέρνησης στην πραγματικότητα υπονομεύει την οικοδόμηση του αφγανικού κράτους και των υποδομών του", κατέληξε ο Καρζάι.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.