Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η Βόρεια Κορέα επιθυμεί μια αποπυρηνικοποιημένη κορεατική χερσόνησο, δηλώνει ο ηγέτης της


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ, υποστήριξε τη Δευτέρα, υποδεχόμενος έναν Κινέζο αξιωματούχο, ότι η Πιονγιάνγκ επιθυμεί να δει αποπυρηνικοποιημένη την κορεατική χερσόνησο.


Ο Ουάνγκο Τζιαρουί, υπεύθυνος του διεθνούς τμήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ-ιλ σε μια περίοδο που η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να πείσει τη Βόρεια Κορέα να επανέλθει στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά της. Σύμφωνα με το πρακτορείο "Νέα Κίνα" ο Τζιαρουί μετέφερε προφορικό μήνυμα του Κινέζου προέδρου Χου Τζιντάο με το οποίο προσκαλεί το Βορειοκορεάτη ηγέτη να επισκεφθεί το Πεκίνο.

Ο Κιμ εξέφρασε τη βούληση της χώρας του για μια αποπυρηνικοποιημένη κορεατική χερσόνησο ενώ διαβεβαίωσε τον Κινέζο απεσταλμένο ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει προσπάθειες για να βελτιωθεί η συνεργασία της με την Κίνα.

Την Τρίτη αναμένεται στην Πιονγιάνγκ ο Λιν Πάσκο, στενός συνεργάτης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, προκειμένου να πιέσει τη Βόρεια Κορέα να συμμετάσχει ξανά στις εξαμερείς συνομιλίες.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.