Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή Μ. Θεοδωράκη για Κύπρο


"Σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής μου η Κύπρος δεν έφυγε ούτε στιγμή από τη σκέψη μου", τονίζει ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Μάριο Καρογιάν, με αφορμή τη διοργάνωση – την ερχόμενη εβδομάδα – ειδικής εκδήλωσης αφιερωμένης στο έργο και την προσφορά του.


Στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει ότι τώρα ακόμα βρίσκεται νοερά καθημερινά στο πλευρό της Κύπρου, γιατί, όπως αναφέρει, "πιστεύω ότι περνάτε και πάλι ιστορικές στιγμές λόγω της εμμονής των γνωστών σκοτεινών δυνάμεων να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό. Πιστεύω ότι το κάθε βήμα σας θα πρέπει να είναι μετρημένο χίλιες φορές και πάντοτε προς την κατεύθυνση που αποφάσισε το 76% των Ελληνοκυπρίων".

"Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για νέα στραβοπατήματα" ,αναφέρει ο Μ. Θεοδωράκης και καταλήγει: . "Γι' αυτό πρέπει όλοι μαζί, χέρι-χέρι να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μείνει αλώβητος ο Ελληνισμός, η Ελληνικότητα, όπως μας την κληρονόμησαν γενεές γενεών Ελλήνων, με Φως, με Πολιτισμό, με θυσίες και με αίμα… Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω!".


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.