Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Ισχυρή έκρηξη βόμβας είχαμε το πρωί στις 08.46 στα γραφεία της πολιτικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στην οδό Σωκράτους 48 στην Ομόνοια, χωρίς ευτυχώς να έχουμε θύματα. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 08:24 το πρωί.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα ανέφερε πως σε 25 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" και ζήτησε την εκκένωση του παρακείμενο ξενοδοχείου και να αποκλειστεί ο δρόμος. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε χάρτινο κουτί στον διάδρομο του 5ου ορόφου της πολυκατοικίας, έξω από την πόρτα των γραφείων της "Χρυσής Αυγής". Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" είναι μεγάλες.

Η αστυνομία μόλις ενημερώθηκε για το τηλεφώνημα κινητοποιήθηκε άμεσα και η περιοχή εκκενώθηκε. Πάντως ήταν θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς στην πολυκατοικία διαμένει ηλικιωμένο άτομο το οποίο λόγω της κατάστασης της υγείας του δεν μπορούσε να μετακινηθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έξω από το κτήριο. Λόγω αυτής της καταστάσεως και του λιγοστού χρόνου διαθέσιμου χρόνου η αστυνομία αποφάσισε την μετακίνηση του σε άλλο χώρο του διαμερίσματός του, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο με τα γραφεία της πολιτικής οργάνωσης.

Για λόγους ασφαλείας η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ στο χώρο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.