Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Απόσυρση όλου του παλαιού στρατιωτικού εξοπλισμού από την Μόσχα



Όλα τα παλιά όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός έχουν αποσυρθεί από την περιοχή της πρωτεύουσας της Ρωσίας στο πλαίσιο της μετάβασης της χώρας σε ένα νέο πρόσωπο για της Ένοπλες Δυνάμεις της, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο διοικητής του τομέα.


Συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Βάλερι Γκερασίμοφ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy ότι οι βάσεις υπό την διοίκησή του διαθέτουν πλέον σύγχρονο υλικό και μόνο.

Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Στην πορεία της μετάβασης προς ένα νέο πρόσωπο, αποσύραμε όλο τον παλιό εξοπλισμό μας τόσο στις βάσεις μας όσο και στα στρατιωτικά εργοστάσια. Το νέο υλικό αποθηκεύθηκε και κηρύχθηκε έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, ορισμένα από τα υλικά είχαν παραμείνει στις βάσεις 20 ή και 30 χρόνια χωρίς να μετακινηθούν ποτέ. Τα πάντα ελέγχθηκαν και ό,τι έμεινε είναι μόνο σύγχρονος εξοπλισμός, ενώ όλα τα σκουπίδια (σ.σ. !!!) εξαφανίστηκαν. Οι στρατιώτες μας τώρα διαθέτουν σύγχρονο υλικό όπως άρματα μάχης T-90, τεθωρακισμένα οχήματα BMP-3 και προηγμένα συστήματα πυροβολικού και μάλιστα μερικά από αυτά θα λάβουν μέρος στην μεγάλη παρέλαση στην Μόσχα τις επόμενες μέρες.»


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός είναι ένα από τα τρία κύρια προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, μαχί με το χαμηλό μισθολόγιο και την κακή οργάνωση.



Τόνισε όμως ότι στόχος είναι το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων να παραλάβει νέο υλικό μέχρι το 2020.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.