Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ρ.Τ.Ερντογάν


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των χωρών - μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP) στην Κωνσταντινούπολη. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Στην συνάντηση θα συζητηθεί και η "μηδενική πρόοδος" σε ότι συμφωνήθηκε και συζητήθηκε τον περσμένο Μάϊο στην Αθήνα στις περίφημες συμφωνίες που υπογράφηκαν. Πάντως, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές οι μυστικές συνομιλίες για τον επανκαθορισμό χωρικών υδάτων και ΕΕΧ.

Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε και με τον Βούλγαρο ομόλογό του Γκιόργκι Παρβάνοβ. Στο επίκεντρο, ζητήματα διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και οι πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση διμερούς συμβουλίου συνεργασίας, ενώ συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριμερούς διάσκεψης, με τη συμμετοχή των εταιρειών διακίνησης φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία, τη Τουρκία, και το Αζερμπαϊτζάν.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εκπρόσωπος του Τούρκου πρωθυπουργού, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτης Ξύδας, καθώς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπορνόβας

Τμημα ειδησεων: elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.