Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Θητεία εννέα μηνών μόνο στον Στρατό


Σε 2,5 - 3 χρόνια καταργείται, σταδιακά όμως, η στρατιωτική θητεία στο Ναυτικό και την Αεροπορία και όλοι οι νέοι θα εκπληρώνουν στρατιωτική υποχρέωση εννέα μηνών στον Στρατό Ξηράς. Θέμα αύξησης της θητείας δεν υπάρχει.

Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο και από το βήμα της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής έκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης το θέμα της διάρκειας της θητείας την οποία, παρά τις διαψεύσεις, η «ραδιοαρβύλα» ανεβάζει από μέρα σε μέρα σε... 14 μήνες. Μάλιστα είναι τόσο έντονη η σχετική φημολογία ώστε στις δύο τελευταίας σειρές κατάταξης αυξήθηκε ο αριθμός των προσερχομένων προκειμένου να αποφύγουν την (δήθεν) επερχόμενη αύξηση!

«Η θητεία δεν θα αυξηθεί παρά τα διάφορα που ακούγονται στο πλαίσιο μιας κατασκευασμένης, συνειδητής ή ασυνείδητης, παραπληροφόρησης. Οχι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αυξήσουμε τη θητεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η σχετική φημολογία να προέρχεται από συγκεκριμένο κέντρο.

Οπως είπε ο υπουργός, ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα πληρότητας σε μονάδες, ανάσα θα δώσει ο νέος θεσμός του Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη που ετοιμάζεται: οι νέοι, μετά την απόλυσή τους, θα μπορούν να μένουν από 6 μήνες έως 3 χρόνια στο Στράτευμα έναντι «σημαντικής χρηματικής παροχής».

Τμήμα εισήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.