Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Από αναβολή σε αναβολή

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και τελικά αναβλήθηκε εκ νέου το κλείσιμο της συμφωνίας, για την επόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά λόγω…φορολογικής ενημερότητας. Τα παιχνίδια των Γερμανών και το άγχος των εργαζομένων για το μέλλον τους





Ούτε σήμερα κατέστη εφικτό το κλείσιμο (closing) της συμφωνίας-πακέτο για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γερμανοί προσήλθαν για τις υπογραφές χωρίς την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα!

Κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατό να καταβληθεί και η πρώτη δόση της αποπληρωμής των υποβρυχίων, για την οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «τα χρήματα έχουν κατατεθεί εγκαίρως από το ελληνικό δημόσιο στην Τράπεζα της Ελλάδας».

Από το πρωί είχαν οργιάσει οι φήμες στο Πεντάγωνο ότι αναβάλλεται το κλείσιμο της συμφωνίας και η συνεπακόλουθη ύψωση της ελληνικής σημαίας στο υποβρύχιο «Παπανικολής» που είχε προγραμματιστεί για αύριο κι ενώ είχε ήδη αναβληθεί ακόμη μια φορά.

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για το αν υπάρχει σκοπιμότητα για τις καθυστερήσεις ιδίως από την πλευρά των Γερμανών, που μέχρι πρότινος εκβίαζαν ακόμη και για πτώχευση των Ναυπηγείων.

Τελικώς, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συμφωνήθηκε να δοθεί μια παράταση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατά 3 εργάσιμες ημέρες έτσι ώστε να έχουν διευθετηθεί όλες οι γραφειοκρατικές εκκρεμότητες.

Το σήριαλ με τα υποβρύχια συνεχίζεται και μαζί επιτείνεται και η αγωνία των 1300 εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά…


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.