Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ο Βενιζέλος «άδειασε» Πάγκαλο


«Άδειασε» χτες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος παίρνοντας αντίθετη θέση και επισημαίνοντας ότι μόνο εκείνος μπορεί θεσμικά να μιλήσει για τις Ένοπλες Δυνάμεις, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.


Συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής της Λισσαβώνας, ρωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν υιοθετεί τις απόψεις του Θ. Πάγκαλου, ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι παραγωγικοί εργαζόμενοι. Ο υπουργός απάντησε ότι «η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ασκεί τη διοίκηση των Ενόπλων
Δυνάμεων δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση λοιπόν τιμά, σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν».

Στο μεταξύ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Νοεμβρίου στις 11 η ώρα το πρωί έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τις οικογένειες τους.

Καταγγέλλουν τις περικοπές, στους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και στις συντάξεων τους και τη δρομολογούμενη μείωση στο μέρισμά τους λέγοντας πως δεν θα πληρώσουν εκείνοι τις ρεμούλες, τις διαπλοκές, τη διαφθορά και την ανικανότητα των κατά τα άλλα «αρμοδίων».

Την ίδια ώρα ανάστατος είναι ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού-Τεθωρακισμένων για τις προσβλητικές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου. Σε ανακοίνωσή τους αναρωτιούνται αν είναι άχρηστοι οι ήρωες των Ιμίων, ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος, ο Γιαλοψός και ο Ηλιάκης που έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ρωτούν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αν θεωρεί άχρηστους εκείνους που φυλούν τις Θερμοπύλες, εκείνους που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για τον τόπο.

Εκφράζουν τον βαθύ αποτροπιασμό τους και καταγγέλλουν τον Θ. Πάγκαλο για τα όσα είπε και για τα Σώματα Ασφαλείας.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκούρα τα πράγματα για Πάγκαλο. Φαίνεται ότι οδεύει προς "τιμητική" αποστρατεία.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΟ bLOG;

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που έκλεισε το blog.
Είχε αξιόλογη ειδησεογραφία και αναλύσεις

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.