Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Στην Αθήνα ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε δύο εβδομάδες ...

Στην Αθήνα έρχεται σε δύο εβδομάδες ως επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής πλευράς ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Σήμερα ήταν ιδιαίτερα θερμή η υποδοχή που επιφύλαξαν στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Βλαντιμίρ Τίτοφ, τόσο ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Μάλιστα οι δηλώσεις του τελευταίου ήταν εξίσου θερμές.

"Να καλωσορίσω θερμά τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Titov, εδώ στην Αθήνα, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη. Νομίζω κι αυτό δείχνει τις πολύ στενές σχέσεις των δύο χωρών μας, της Ελλάδας και της Ρωσίας. Οι δύο λαοί μας μοιράζονται κοινές ιστορικές στιγμές, κοινή ιστορία, κοινό πολιτισμό και αυτό νομίζω μας συνδέει πάντα ιδιαιτέρως. Προσβλέπουμε στην εμβάθυνση των σχέσεών μας με τη Ρωσία και για άλλη μια φορά σας καλωσορίζω θερμά εδώ στην Αθήνα".

Από την πλευρά του ο Ρώσος υφυπουργός μίλησε περισσότερο πρακτικά (αναφερόμενος στα ανοικτά θέματα που υπάρχουν) και στο τέλος των δηλώσεων του άφησε να εννοηθεί ότι η επίσκεψή του ήταν προπομπός της επίσκεψης Λαβρόφ, η οποία και θα καθορίσει το πλαίσιο συνεργασίας της Ελλάδας και της Ρωσίας το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως άφησε να εννοηθεί:

"Για εμάς είναι σημαντική η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Γνωρίζετε άλλωστε ότι πάντοτε ήταν σημαντική για μας και θέλουμε να συνεργαστούμε με τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση όσο πιο στενά γίνεται, καθότι έχουμε κοινούς στόχους σε πολλά πεδία. Έχουμε αρκετές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε σε ό,τι αφορά στην κοινή μας περιοχή. Συμφωνούμε σε πολλά ως προς την αντιμετώπιση των διεθνών θεμάτων. Επομένως είναι και για τις δύο πλευρές σημαντικό να έχουμε εντατικό διάλογο. Και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τις επαφές μας και μετά την εδώ έλευση του Υπουργού Εξωτερικών μας σε δύο εβδομάδες" κατέληξε.

Aύριο ο Βλαντιμίρ Τίτοφ πρόκειται να συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σ.Κουβέλη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.