Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Στη Μόσχα αρχές του 2010 ο Παπανδρέου


Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση Παπανδρέου-Λαβρόφ. Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε πρόσκληση και θα επισκεφθεί τη Μόσχα αρχές 2010.


Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε επίσημη πρόσκληση και θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις αρχές του 2010.

Παπανδρέου και Λαβρόφ είχαν την ευκαιρία, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ, να εμβαθύνουν στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια σχέσεων σε όλους τους τομείς, από την ενέργεια μέχρι τον πολιτισμό και από την περιφερειακή συνεργασία μέχρι τις σχέσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Επίσης, οι δύο άνδρες υπέγραψαν το Κοινό Σχέδιο Δράσης 2010-2012 (Joint Action Plan, η ισχύς του ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια), ενώ εξέφρασαν την κοινή τους βούληση να συνεχισθεί το έργο Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης.

Παπανδρέου και Λαβρόφ σε κοινές τους δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφέρθηκαν στον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Μόσχας-Αθήνας, στη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, που έχει βάση την ενέργεια αλλά εκτείνεται από δράσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας μέχρι και τον τομέα των αμοιβαίων επενδύσεων.




Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.