Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Πλήθος κόσμου στο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών, πολιτικών και εκπροσώπων κομμάτων και φορέων στο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.


Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, υπουργοί, αρχηγοί και στελέχη κομμάτων, η οικογένεια του πρώην προέδρου, συνεργάτες του και πολύς κόσμος.

Ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Κοιμητήριο Κάτω Δευτεράς, όπου είχαν αναρτηθεί πανό με συνθήματα υπέρ της πολιτικής του στο Κυπριακό.

Αποτροπιασμό και θλίψη εξέφρασε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα πρωθυπουργού, για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του μετά το τρισάγιο στον συλημένο τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «στη Δημοκρατία δεν διαπραγματευόμαστε και δεν συζητάμε με κανένα που κατεβάζει το επίπεδο του με τέτοιες πράξεις».

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ καταδίκασε ως αποτρόπαια πράξη την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.

«Ο κ. Ντάουνερ καταδικάζει έντονα αυτή την αποτρόπαια πράξη. Ελπίζει ότι οι δράστες της σύλησης θα οδηγηθούν ταχύτατα ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν με το πλήρες εύρος του νόμου», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση.

Τα σενάρια για τους δράστες

Οι έρευνες για τους δράστες της πρωτοφανούς ενέργειας σύλησης του τάφου του βρίσκονται στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, δύο σενάρια εξετάζουν οι Αρχές. Το πρώτο σενάριο αφορά στη διασύνδεση ορισμένων στοιχείων αλλά και προσώπων με εθνικιστική οργάνωση.

Διερευνήθηκε η πιθανότητα να ήρθαν κάποιοι πυρήνες της εν λόγω οργάνωσης από το εξωτερικό και να υποκίνησαν την κλοπή της σορού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία αναταραχής.

Το σενάριο αυτό ενδυνάμωσε πληροφορία ότι θεάθηκε να διέρχεται έξω από το κοιμητήριο από το οποίο έγινε η κλοπή, ένα στρατιωτικό όχημα (πιθανόν ασθενοφόρο).

Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα της Κύπρου, σχετίζεται με τη δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και η οποία πρόσφατα είχε προβεί σε εκταφή Αυστριακού, ζητώντας λύτρα από τη σύζυγό του.
Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.