Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Νέα Ελληνική φρεγάτα κατά της πειρατείας


η Δευτέρα θα αποπλεύσει από το ναύσταθμο Σαλαμίνας, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (F-455) προκειμένου να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη της επιχείρησης ΑΤΑΛΑΝΤΑ (EU NAVFOR Somalia - Operation ATALANTA) για την αποτροπή και αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας στη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας. Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα αντικαταστήσει τη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ που ήδη ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής.


Πριν τον απόπλου, το πλοίο θα επισκεφθεί ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης, προκειμένου να ευχηθεί καλό ταξίδι και να ανταλλάξει ευχές για τις γιορτές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα.

Η επιχείρηση ATALANTA αποτελεί την πρώτη ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και ο διοικητής της υποστηρίζεται από πολυμελές επιτελείο από τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. Καθήκοντα εν πλω Διοικητού της δύναμης από σημερατην 11 Δεκεμβρίου 2009 ανέλαβε ο Ιταλός Υποναύαρχος Giovanni Gumiero που επιβαίνει στο ιταλικό πετρελαιοφόρο ITS ΕΤΝΑ. Στο επιτελείο της δύναμης υπηρετεί Έλληνας Πλωτάρχης με καθήκοντα Αξιωματικού Πληροφοριών του πολυεθνικού επιτελείου.




Τμήμα ειδήσεων:elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.