Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Διασώστες - κομάντος από την Ελλάδα στην Αϊτή


Ελληνικό αεροσκάφος με 25 τόνους φαρμακευτικό υλικό, εξοπλισμό και 75 διασώστες και γιατρούς αναχωρεί αύριο για την Αϊτή.

Στελέχη της Μονάδας Διασώσεων της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνει η Ελλάδα στην Αϊτή, στο πλαίσιο της ελληνικής βοήθειας προς τη χώρα που επλήγη από τον μεγάλο σεισμό.



Η ελληνική βοήθεια συντονίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών και συμμετέχουν τα υπουργεία Άμυνας και Υγείας, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις με ιατρικά στελέχη. Το υπουργείο Άμυνας, εκτός από το τμήμα της Κινητής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της Αεροπορίας, στέλνει δυόμισι τόνους τρόφιμα και έναν τόνο ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Η ΚΟΜΑΚ ανήκει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης «Δ» του ΓΕΕΘΑ και διαθέτει ειδικό φορητό διασωστικό εξοπλισμό και μηχανήματα διάτρησης και κοπής οικοδομικών υλικών για τη δημιουργία διόδων σε ερείπια, καθώς και σκύλους διάσωσης. Ιδρύθηκε το 2000 και τα στελέχη της- άνδρες και γυναίκες- έχουν μετεκπαιδευτεί σε ειδικά σχολεία σε Ελβετία, Γαλλία και Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι όσοι φορείς επιθυμούν να προσφέρουν, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του υπουργείου στο τηλέφωνο 210-3683.570 και να λάβουν γνώση του καταλόγου αναγκαίων φαρμάκων ή άλλων υλικών, τα οποία θα μεταφερθούν με τη δεύτερη πτήση του αεροσκάφους.

Τέλος ανακοινώθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση εισφορών για την ανθρωπιστική βοήθεια:

2341131478, ΙΒΑΝ GR 8701000230000002341 131478 στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες με χρήση του ΙΒΑΝ.



Την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου διοργανώνεται ραδιοτηλεοπτικός μαραθώνιος αλληλεγγύης από τον ΣΚΑΪ και τη Unicef, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακούφιση των πληγέντων και ιδιαίτερα των παιδιών, μέσω των προγραμμάτων της Unicef.

Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος από την Unicef, δήλωσε πως ο ραδιομαραθώνιο είναι ένα βήμα ώστε ο πολίτης να δείξει την έμπρακτη βοήθεια του προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.