Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Δεν επιβεβαιώνεται η επίσκεψη Μπαν Κι–μουν στην Κύπρο


«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την επίσκεψη. Όπως ανέφερα ξανά, ο Γενικός Γραμματέας είναι έτοιμος και πρόθυμος να επισκεφθεί την Κύπρο στην κατάλληλη στιγμή». Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεσίρσκι, απαντώντας σε ερώτηση αν ο Μπαν Κι-μουν θα επισκεφθεί την Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή.


Αν και ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την επίσκεψη του επικεφαλής του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο κ. Μπαν έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στην Κύπρο από την Κυριακή το βράδυ έως την Τρίτη το πρωί. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εντατικών διαπραγματεύσεων στη Λευκωσία.

Στο μεταξύ, την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Ο κ. Δρούτσας θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον, όπου την επομένη θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους και την Τετάρτη το μεσημέρι (τοπική ώρα) θα συναντηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με τον Μπαν Κι-μουν.

Κύρια θέματα συζήτησής του με το Γ.Γ. του ΟΗΕ θα είναι το Κυπριακό και η ονομασία της ΠΓΔΜ.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.