Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αιματηρός ο μηνιαίος απολογισμός για τις ξένες δυνάμεις στο Αφγανιστάν


Σαραντατέσσερις ξένοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από την αρχή του μήνα στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μηνιαίο απολογισμό από την αρχή της διένεξης στη χώρα, πριν από εννέα χρόνια.


Σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που στηρίζεται εν μέρει στον εξειδικευμένο ιστότοπο στο διαδίκτυο icasualties.org, τον Ιανουάριο του 2010 σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν 44 ξένοι στρατιωτικοί ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα είχαν σκοτωθεί 25. Μεταξύ αυτών είναι 29 Αμερικανοί, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν 15.

Συνολικά, το 2009 έχασαν την ζωή τους 520 στρατιωτικοί των συμμαχικών δυνάμεων, έναντι 295 το 2008. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μεταξύ των αμάχων, οι νεκροί το 2009 έφθασαν τους 2.412 που είναι ο μεγαλύτερος απολογισμός από την έναρξη της αμερικανικής επέμβασης στο Αφγανιστάν το 2001.

Μεταξύ των ξένων στρατευμάτων, οι μεγαλύτερες απώλειες οφείλονται σε εκρήξεις βομβών τοποθετημένων σε δρόμους.

"Όσο οι μάχες θα εντείνονται η ζώνη του πολέμου θα μεγαλώνει και κατά συνέπεια θα αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτων", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Ζαμίρ Αζίμι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.