Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οι Παλαιστίνιοι εξετάζουν την πρόταση Μίτσελ


Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να δώσει μία απάντηση "μέσα σε μία εβδομάδα" στην πρόταση για την επανέναρξη των ισραηλινοπαλαιστινιακών διαπραγματεύσεων που έκανε ο αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ.


"Υπάρχει μία πρόταση του Μίτσελ. Έχουμε υποσχεθεί ότι θα την εξετάσουμε και θα την συζητήσουμε με τους αδερφούς και τους φίλους μας και στη συνέχεια να δώσουμε μία απάντηση μέσα σε μία εβδομάδα από σήμερα", δήλωσε ο Αμπάς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Ο Μίτσελ πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μία σειρά συναντήσεων με τους ηγέτες της Μέσης Ανατολής και τους παρουσίασε ένα νέο σχέδιο σύγκλισης της ισραηλινής και της παλαιστινιακής πλευράς, την ώρα που οι συνομιλίες για ειρήνευση έχουν σταματήσει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μπορούν να ξαναρχίσουν αν το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να σταματήσει τις εποικιστικές του δραστηριότητες για μια "κάποια περίοδο", είχε δηλώσει νωρίτερα ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο παλαιστίνιος πρόεδρος επέμεινε ωστόσο στη διακοπή της επέκτασης των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη πριν από την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν διακοπεί από το 2008.

Ο Αμπάς είχε απορρίψει στο παρελθόν ως ανεπαρκή για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων την εντολή που έδωσε το Ισραήλ το Νοέμβριο για μερική αναστολή για δέκα μήνες του εποικισμού στη Δυτική Όχθη.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.