Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Έρευνες για τη Γάζα ζήτησε ο ΟΗΕ



Τη διεξαγωγή αξιόπιστων ερευνών από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους για τα εγκλήματα πολέμου τα οποία κατηγορούνται ότι διέπραξαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γάζα τον προηγούμενο χειμώνα ζήτησε εκ νέου η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, δίνοντας τους πέντε μήνες για να τις ολοκληρώσουν.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπου συμμετέχουν 192 κράτη, υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε με 98 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 31 αποχές.

Το ψήφισμα ζητά από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους τη διεξαγωγή "ανεξάρτητων, αξιόπιστων και σύμφωνα τα διεθνή κριτήρια ερευνών για τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Επιπλέον, το ψήφισμα καλεί τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι - μουν να υποβάλλει σχετική έκθεση σε πέντε μήνες για τα ευρήματα της έρευνας.

Οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου περιλαμβάνονται στην αμφιλεγόμενη έκθεση της Επιτροπής του νοτιοαφρικανού δικαστή Ρίτσαρντ Γκόλντστοουν, στον οποίο είχε ανατεθεί από τον ΟΗΕ να ερευνήσει τις συνθήκες της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας το Δεκέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.