Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Επίκειται μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στο Αφγανιστάν



Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μαρζάχ, η οποία βρίσκεται στην επαρχία της Χελμάντ στο Αφγανιστάν, αποτελεί "πρελούδιο" για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης έκτασης που θα διεξαχθούν στη γειτονική επαρχία της Κανταχάρ, ανέφερε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.

Οι αφγανικές αρχές, υποστηριζόμενες από τους αμερικανούς πεζοναύτες ανέλαβαν την Πέμπτη τον έλεγχο της Μαρζάχ με τη συμμετοχή 15.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ και του αφγανικού στρατού.

"Ο τρόπος που σκεφτόμαστε την εισβολή στη Μαρζάχ είναι ότι πρόκειται για ένα πρελούδιο τακτικής στις πιο σημαντικές και πιο πλήρεις επιχειρήσεις αυτού του έτους στην Κανταχάρ, η οποία είναι ένα πολύ μεγάλο κέντρο του πληθυσμού και είναι σημαντική από πλευράς στρατηγικής επειδή η Κανταχάρ αποτελεί τη βάση, την πρωτεύουσα κατά κάποιο τρόπο, του κινήματος των ταλιμπάν", δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του.

Ο έλεγχος της πόλης Μαρζάχ βρισκόταν ανάμεσα στους στόχους της επιχείρησης Mushtarak (Μαζί), η οποία ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου.

Η επαρχία της Χελμάντ, όπου βρίσκεται η Μαρζάχ, είναι ένα από τα προπύργια των ταλιμπάν στο νότο και τουλάχιστον τρεις ακόμη περιοχές της επαρχίας αυτής θα είναι ο επόμενος στόχος της επιχείρησης.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.