Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Με την πτώση F-16 θα ξεκινούσαν τον πόλεμο - Το σχέδιο εισβολής στον Έβρο


«Παίζει με τη φωτιά» η Άγκυρα στο Αιγαίο. Το σημερινό επεισόδιο με την πτήση των τουρκικών F-16 εντός της περιοχής που βαλλόταν με καταιγιστικά αντιαεροπορικά πυρά από την φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ, ήταν ουσιαστικά αντιγραφή του πρώτου μέρους του σχεδίου "Βαριοπούλα" που αποκαλύφθηκε πριν από είκοσι ημέρες και θα οδηγούσε τις τουρκικές δυνάμεις σε δεύτερο χρόνο να εισβάλουν στην Ελλάδα από τον Έβρο το 2003. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί αποκαλύπτει το δεύτερο μέρος το σχεδίου "Bαριοπούλα", το επιχειρησιακό σχέδιο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Ιδού ένα μικρό τμήμα αυτού του σχεδίου που δημοσιεύεται ολόκληρο στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

«…To σχέδιο θα τίθετο σε εφαρμογή ημέρα Παρασκευή (ημέρα αργίας για τους Μουσουλμάνους), ώρα τρείς το πρωί με την ανάπτυξη των δυνάμεων των 4 Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής που εδρεύουν μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Οι άνδρες των Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής θα καταλάμβαναν στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες μέσα στην πόλη περιμένοντας το σύνθημα για την κινητοποίηση τους.

Την ίδια ημέρα οι Τούρκοι ιθύνοντας του Πραξικοπήματος σχεδίαζαν την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού κατηγορώντας την Ελλάδα ως υπαίτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου είχε προβλεφθεί ακόμα και η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από αεροσκάφος όπου ανήκε σε ειδικό Σμήνος της Αεροπορίας της Τουρκίας.

Με την πράξη αυτή θα κινητοποιούταν ο μηχανισμός των δημοσιογράφων που ήταν συμπαθούντες των Πραξικοπηματιών, οι οποίοι θα δημοσίευαν την είδηση στο διαδίκτυο, στις τηλεοράσεις, στο ραδιόφωνο στοχεύοντας στο εθνικιστικό συναίσθημα του τουρκικού λαού.


Η είδηση της κατάρριψης τουρκικού αεροπλάνου από ελληνικό μαχητικό, ακόμα και αν αυτό δεν ήταν αλήθεια και θα διαψευδόταν από την Ελλάδα, θα ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει τα πλήθη, ειδικότερα δε τους υποστηρικτές του Κεμαλικού κατεστημένου, και τις οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων οι οποίοι αριθμούν δεκάδες χιλιάδες μέλη.

Το πλέον κατάλληλο σημείο για την εισβολή και αποκοπή αυτού του μέρους του Νομού, είναι το σημείο βορείως της πόλης του Διδυμοτείχου και η προέλαση των δυνάμεων με κατεύθυνση προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αποκόπτοντας το βόρειο μέρος του Νόμου έχοντας ως κάλυψη προς το Νότο τον παραπόταμο του Έβρου τον Ερυθροπόταμο/Ξηροπόταμο.

Στο συγκεκριμένο σημείο το ποτάμι είναι ιδιαίτερα στενό (μόλις μερικές δεκάδες μέτρα), ενώ στην τουρκική πλευρά υπάρχουν μικρές νησίδες οι οποίες συμβάλλουν στην ευκολότερη διάβαση του ποταμού. Η περιοχή μεταξύ των χωριών Ισαάκιο, Πραγγίων και Πετράδες προσφέρει επαρκή χώρο (απαιτείται χώρος εύρους 700 μέτρων για την εξόρμηση δύο λόχων) για την ανάπτυξη του πρώτου κύματος της 4ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού και της 10ης ΤΘ Ταξιαρχίας. Συνολικά απαιτούνται 2000 μέτρα μέτωπο στο ποτάμι για την επιτιθέμενη Ταξιαρχία. Αρχικά θα αποστέλλονταν τα ελαφρά θωρακισμένα οχήματα 4X4 Cobra, τα οποία είναι αμφίβια και μπορούν να περάσουν το ποτάμι χωρίς δυσκολία με σκοπό να ελέγξουν την περιοχή σε απόσταση 1,5 χλμ από την ελληνική όχθη.



Τα οχήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με πολυβόλο 7,62 ή 12,7 χλστ, ενώ μπορούν να φέρουν και αντιαρματικούς πυραύλους. Στόχος τους η εκκαθάριση της ελληνικής όχθης, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει το πρώτο κύμα των αρμάτων μάχης και των ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ.

Με βάση τη διαμόρφωση της ελληνικής όχθης στην περιοχή αυτή, οι Τούρκοι θα μπορούσαν να περάσουν από δύο τουλάχιστον σημεία διεκπεραιώνοντας δύο τάγματα ταυτοχρόνως. Το πρώτο Τάγμα μεταξύ των χωριών Ισάακιο και Πραγγίο και το δεύτερο μεταξύ των χωριών Πραγγίου και Πετράδες...»


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.