Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Οι Ρώσοι μιλούν για «Doomsday Scenario» - Αιφνιδιαστικά ζητούν συνεργασία οι ΗΠΑ;


Στην αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η ενέργεια αυτή των Αμερικανών «Είναι πολύ πιθανό να αποτελεί ένδειξη πιθανής επιβεβαίωσης ενός δικού τους σεναρίου τύπου παγκόσμιας καταστροφής (Doomsday Scenario)»


Με απλά λόγια ότι οι ΗΠΑ θεωρούν πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να κτυπήσει την Γη ένας αστεροειδής κάτι που θα σημάνει το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης στον πλανήτη, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα και κατ’αυτό τον τρόπο τείνουν χείρα φιλίας στην Ρωσία για να αναπτύξουν από κοινού σύστημα αντιμετώπισης τέτοιων κινδύνων.



Στην ίδια αναφορά αυτή του δρ. Α.Perminov αναφέρεται σαφώς ότι «Η πιθανότητα ενός μεγάλου κτυπήματος στη Γη, από σώμα μετεωρίτη είναι αυξημένη».


Η υπόθεση αυτή, έρχεται να ενισχυθεί από το γεγονός της πιθανολόγησης της ύπαρξης ενός μεγάλου σώματος σε απόσταση 25 έως 50 χιλ. AU (αστρικών μονάδων) από τη Γη, και αν αυτή ευσταθεί τελικά, τότε η παρουσία του μπορεί να προκαλεί απόσπαση κομητών από τη ζώνη του Oort ή τη ζώνη του Kuiper με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για τον πλανήτη μας να είναι αυξημένος.


Το ανησυχητικό είναι ότι η δραστηριότητα στο ηλιακό μας σύστημα, σε ότι αφορά τους κομήτες είναι πολύ αυξημένη:


Εχθές 12 Μαρτίου ένας κομήτης έπεσε επάνω στον Ήλιο. Αν είχε πέσει στην Γη θα ήταν το τέλος μας...


Πάντως ο δρ. Anatoly Perminov προχωρά και περισσότερο: Με τίτλο «Ποιοι είναι;» επισημαίνεται πως η Ρωσία πρέπει «επειγόντως να επιταχύνει» το σχέδιό της για άμυνα εναντίον αστεροειδών οι οποίοι «είναι πιθανό» να στοχεύουν (!) τη Γη, αλλά και από «άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα» τα οποία βρέθηκαν στην τροχιά του Ήλιου προ ενδομάδων, όπως είχε γράψει το defencenet.gr. Από τον Ρώσο δεν γίνεται δεκτή η αμερικανική θέση ότι επρόκειτο για λάθος λογισμικού του τηλεσκοπίου και δεν αποκλείει να υπάρχει κάτι περισσότερο.


Σε ότι αφορά τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί πρώτη φορά στις 13 Μαίου του 1992, εναντίον της Glavkosmos ύστερα από την υπογραφή συμφωνίας ύψους 400 εκατ. $ με την Ινδία για πώληση πυραυλοκινητήρων και ήταν στο πλαίσιο της απαγόρευσης διαρροής πυραυλικής τεχνολογίας σε τρίτες χώρες, η αναστολή τους έχει ισχύ από τις 10 Μαρτίου.




Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.