Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ελληνοϊσραηλινή Αεροπορική Ασκηση... Σενάρια-Τι λένε οι Ισραηλινοί πιλότοι.


Με μικτά σενάρια COMAO, CAP και air-refulling συνεχίστηκαν σε τρεις περιοχές του ελλαδικού χώρου οι ελληνοϊσραηλινές αεροπορικές ασκήσεις. Στο Βόρειο Αιγαίο στην περιοχή της Ψαθούρας, έγινε ανεφοδιασμός ελληνικών και ισραηλινών μαχητικών από αεροσκάφη τάνκερ Β707, στην Κεντρική Ελλάδα είχαμε ασκήσεις προσβολής στόχων επιφανείας και στο νότιο Ιόνιο ασκήσεις ναυτιλίας και εικονικές εμπλοκές. Αξιοσημείωτο: Η τουρκική Αεροπορία δεν τόλμησε να μπει στο Αιγαίο κατά τις ώρες της ελληνοϊσραηλινής άσκησης.

H συγκεκριμένη φάση αφορούσε εναέριο ανεφοδιασμό στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά το απόγευμα σχηματισμοί αποτελούμενοι από 12 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Σημειώθηκε για δεύτερη στην σειρά ημέρα μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ 6 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Σε ότι αφορά την άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010, η εμπλοκή σε διάφορα σενάρια των ελληνικών F-16 με τα ισραηλινά F-15 αποτελούν ένα από τα πιό ενδιαφέροντα σημεία.

Οι Ισραηλινοί έχουν εντυπωσιαστεί από τις ικανότητες της Π.Α. και από τις δυνατότητες συνεργασίας με τους πιλότους της Π.Α. ακόμα και στα πιο ακραία σενάρια. Τα δέκα ισραηλινά μαχητικά (5 F-16 και 5 F-15) που εξορμούν από την 115 Π.Μ. στον Σούδα ενδιαφέρονται κυρίως για άσκηση με σενάρια COMAO (με μικτά πακέτα προστασίας-προσβολής) έναντι των «αμυνομένων» των οποίων το ρόλο παίζουτν ελληνικά μαχητικά.



Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.