Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Προσλήψεις 10.000 ανέργων με μείωση μισθού 20%


Προσλήψεις 10.000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα με συμβάσεις «stage» και μισθό 20% χαμηλότερο από τη Συλλογική Σύμβαση, δηλαδή 592 ευρώ μικτά αντί για 740 ευρώ, προβλέπει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μπορούν από σήμερα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ανέργους, για 6 έως 12 μήνες, θα έχουν ως κίνητρο την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη και εργαζόμενου) κατά 100%, και αν μετατρέψουν τη σύμβαση από εργασιακή εμπειρία σε κανονική για ακόμη ένα 12μηνο τότε η επιδότηση θα καλύπτει το 70% των ασφαλιστικών εισφορών. Το πρόγραμμα αφορά ανέργους ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας.

Απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και παρέχει στους ωφελούμενους νέους μισθό και ασφάλιση (για σύνταξη και ασθένεια, επαγγελματικό κίνδυνο). Οι εργοδότες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αμείψουν τους νέους με τους οποίους συνάπτουν σύμβαση εργασιακής εμπειρίας (stage) μισθό ο οποίος όμως σύμφωνα με το νόμο 3863/10, αντιστοιχεί στο 80% του κατώτατου βασικού μισθού ή ημερομισθίου της

Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Επίσης σε περίπτωση ανανέωσης της σύμβασης θα πρέπει να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας για 12 + 6 επιπλέον μήνες, προκειμένου να τύχουν επιδότησης κατά 70% στις ασφαλιστικές εισφορές. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 53.940.400 ευρώ για τα έτη 2010-2012. Η αναλογούσα Εθνική Συμμετοχή, καθώς και η αντίστοιχη κοινοτική συνδρομή, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι σχετικές εισροές των πόρων του Ε.Κ.Τ. θα αποτελέσουν έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκταμιεύονται σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι:
* Δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, έξι μήνες πριν την υποβολή της αίτησης.
* Δεν χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.
Οι άνεργοι θα πρέπει:
* Να μην έχουν ασφαλισθεί για περισσότερες από εκατόν πενήντα (150) ημέρες.
* Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
* Να μην έχουν εργαστεί στην ίδια επιχείρηση το τελευταίο 12μηνο.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και πριν την έγκριση για την υπαγωγή μιας επιχείρησης θα προηγείται επιτόπιος έλεγχος.
Οι 10.000 θέσεις και οι προβλεπόμενες πιστώσεις κατανέμονται ως εξής:
* Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος: 29.667.220 ευρώ και 5.500 θέσεις.
* Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία: 22.115.564 ευρώ και 4.100 θέσεις.
* Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα: 2.157.616 ευρώ και 400 θέσεις.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.