Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Πανευρωπαϊκή συμφωνία για τη φύλαξη των συνόρων


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να ενισχύει τα σύνορά της για να αποτρέψει τη λαθρομετανάστευση ενώ θα επιδιώξει την καλύτερη ενσωμάτωση των μεταναστών που βρίσκονται ήδη σε αυτή, σύμφωνα με όσα συμφώνησαν την Πέμπτη οι υπουργοί Εσωτερικών των "27", στις συνομιλίες που είχαν στο Τολέδο της Ισπανίας.


Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, Ζακ Μπαρό, μετά τη σύνοδο, στις 25 Ιανουαρίου θα υπογραφεί συμφωνία για την ενίσχυση της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων από τη Frontex, τον οργανισμό για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Η Frontex θα αποκτήσει έτσι περισσότερα μέσα για να εργαστεί σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και για να οργανώσει πτήσεις για τον επαναπατρισμό τους. Ο Μπαρό διευκρίνισε ότι νέες συμφωνίες συνεργασίας θα υπογραφούν με την Τουρκία τον Φεβρουάριο και με τη Λιβύη σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Στη σύνοδο, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Μάλτα ζήτησαν από την ισπανική προεδρία της ΕΕ να επιδιώξει τον καλύτερο έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

Η Ισπανία από την πλευρά της ανακοίνωσε ένα σχέδιο δράσης για την υποδοχή, τη φροντίδα και τον επαναπατρισμό των ανήλικων προσφύγων.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.